středa 13. února 2013

Knihy ... aneb co bych si chtěla přečíst

Nějak se mi zvětšuje seznam knih, které bych si chtěla přečíst. Zdá se mi že každý den zvětšuje a zvětšuje a já je nestíhám ani kupovat ani číst :D Ne jen kvůli jejich množství, ale i kvůli škole a jiným milým "povinnostem" - kafíčko s kamarádkami, bowling s partou, večeře či kino s přítelem a podobně :P
Nejvíce teď opravdu toužím po těchto 4 knížkách; trilogie od Lauren Conrad a Jak být ženou od Caitlin Moranové.
Život v L. A. je sladký – cool kluby, skvělí kluci, návrháři... prostě všechno. Devatenáctiletá Jane Robertsová a její nejlepší kamarádka Scarlett se nemohou dočkat, až tam začnou bydlet. A když se je jeden televizní producent rozhodne obsadit do své nové reality show a la Sex ve městě, sotva věří svému štěstí. Jejich vlastní show? Šaty od nejlepších návrhářů zdarma? Vstup do těch nejluxusnějších klubů v celém L. A.? Pozvánky na hollywoodské premiéry? Ano, prosím! Brzy se z Jane stane VIP a má spoustu nových kamarádů. Ovšem tihle kamarádi, kteří jsou pro každou divokou party, se také touží ohřát na výsluní její popularity. A to donutí Jane si uvědomit, že ve městě, se kde lidé honí za svými sny, po ní každý něco chce a nic není takové, jaké se zdá. L. A. Candy je dokonalý román o dospívání v Hollywoodu, který napsala autorka se zkušeností z první ruky – Lauren Conrad je hvězdou MTV show The Hills a nyní si buduje kariéru jako návrhářka.









Jane Robertsová byla dlouho docela obyčejná holka od vedle. Dokud se nepřestěhovala společně se svou nejlepší kamarádkou do L . A. a obě se nestaly hvězdami reality show. Teď jsou v tom naprosto nejžhavějším centru Hollywoodu. Nakupování, večírky, nový byt, sexy kluci, všechno je náhle k dispozici. Jane se ale brzy přesvědčí, že sláva nemusí být tak sladká, jak se na první pohled zdálo… Když na veřejnost uniknou její pikantní fotky, odstartuje to ohromný bulvární skandál. Jane požádá o pomoc svou kolegyni z reality show, Madison Parkerovou, ale je to vážně správná volba? Tahle její nová „přítelkyně“ není žádné nevinné lilium a intriky jsou její denní chleba… Lauren Conrad, hollywoodská hvězda a módní návrhářka, poodkrývá další část světa celebrit, kde lži jsou tak sladké.











Jane Robertsová je už opravdová celebrita – má VIP manýry, luxusní šaty a vrhá hvězdné pohledy. Také má za sebou bulvární skandály, falešné kamarády a vytrvalé paparazzi v zádech. Po první sezóně v reality show se něčemu přiučila a teď se pokouší obklopovat jen lidmi, o kterých ví, že ji mají rádi pro ni samotnou a rozhodne se dát si oddech od kluků, protože ti jí jen přidělávají problémy. Pak se ale objeví Caleb, její kluk ze střední školy a Braden, tajná láska z L. A., jeden hezčí a milejší než druhý, takže připomenout si pravidlo o žádných klucích, stojí Jane dost úsilí.














Nikdy v minulosti nebylo lepší být ženou. Máme volební právo, Pilulky a neupálili nás od roku 1727 jako čarodějnice. Ale přece jen zbývá položit pár rýpavých otázek...
Proč se od nás čeká, že budeme chodit na brazilskou depilaci? Měla byste zajít na Botox? Je pravda, že nás muži ve skrytu nenávidí? Jak máte nazývat svou vagínu? Proč bolí nosit podprsenku? A proč se vás všichni ptají, kdy už budete mít dítě?
Caitlin Moranová zodpovídá tyto a další otázky v knize Jak být ženou, zčásti memoáru a zčásti patetické tirádě. Sledujeme ji od jejích strašných třináctých narozenin ("vážím osmdesát, nemám žádné kamarády a kluci na mě házejí štěrk, když mě vidí") přes dospívání, práci, striptýzové kluby, lásku, obezitu, potrat, teleshopping, mateřství a přechod.










Popis knih je z kosmas.cz kde jsou i dostupné k zakoupení 
Vlastní názor na ně napíšu po přečtení :) 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc Vám děkuji za komentáře :) ♥