čtvrtek 20. července 2017

VE SLUŽBÁCH ZLA

Ahojky 📖


Konečně jsem se dokopala k tomu, abych se odtrhla od letních radovánek a sepsala svůj názor na třetí a zatím! poslední případ Cormorana Strika. O předchozích dvou dílech - Volání kukačky a Hedvábník jsem psala nedávno no nedávno :D  a nešetřila jsem chválou. Tentokrát to nebude jinak 


Kniha začíná popisem vraždy, nebo lépe řečeno začíná tím, co vrah dělá po vraždě ... a právě o tohoto vraha v celé knize půjde. Pak už se přesouváme k Robin a Cormoranovi. Robin při příchodu do práce dostane zvláštní balíček - myslí si, že to něco z věcí, které si objednala na svatbu, která má už brzy nastat. K jejímu zděšení se v ní ale nachází lidská noha.
Tím se odstartuje hon na vraha - hledá ho policie, ale i Cormoran (přestože se nemá do případu plést).
Vypadá to totiž, ten ten kdo poslal nohu, jde právě po něm - a on sám upozorní na tři lidi z jeho minulosti, kteří by toho byli schopni a měli by motiv se mstít.
Policie i Cormoran s Robin pátrají, kdo z těch tří (pokud je to vůbec jeden z nich) mohl být, sbírají důkazy, sledují ... policie se ovšem zaměří na jednoho z mužů uvedených Cormoranem, kterého ale sám Cormoran po čase vylučuje - snaží se to policii objasnit, ta si ale nedá říct a tento muž zůstává jejich hlavním podezřelým.
Cormoran se začíná o Robin bát a proto jí nechce nechat na případu spolupracovat, čímž se mezi nimi vytváří rozpory. Také se dozví něco o Robinině minulosti - sama mu prozradí tajemství, které si sebou nese, tím víc jí chce Cormoran ochránit.

Mezi tím vším se najde mrtvola ženy, které patří noha, kterou dostala Robin v balíčku a objevují se další známky, že jde o vraha který se před ničím nezastaví.
Spory mezi Robin a Cormoranem nakonec vyústí ve velkou hádku, která bude zlomová a samozřejmě - ještě je tu onen vrah - dopadne ho Cormoran? A jak to bude s ním a s Robin?
To objevíte v knížce ;)

Já byla knihou uchvácená a tenhle případ se mi moc líbil, taky se zde více řeší vztah Cormorana s Robin a celkově jejich životní osudy a příběhy. To by zajisté mohlo někomu vadit, mě osobně to nevadilo, já mám ráda když se o postavách dozvídám další věci, když se rozvíjí jejich příběh atd., zajímá mě samozřejmě i případ, který detektiv řeší, ale že tam je i osobní rovina hlavních účinkujících mi nevadí, ba naopak to vítám a mám to ráda.

Na knize se mi taky hodně líbilo, že to bylo částečně vyprávěno i z pohledu vraha, čímž kniha zase dostala jiný a zajímavý rozměr.
Já mohu knihu, opět, jen doporučit :)



11 komentářů:

  1. Tahle kniha vypadá skvěle, už si jí budu muset taky přečíst:)

    www.windypinkstyle.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Wow, tak to zní fakt hrozně super! Tohle přesně by mě moc bavilo. No, snad se k ní někdy dostanu, mám toho teď v plánu číst hrozně moc. :D

    blog Days of Daysy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já v poslední době kupuji snad jenom knihy mám trochu pocit :D Takže taky mám v plánu hodně knih

      Vymazat
  3. Názov aj obálka ma zaujala, len škoda že detektívky nie sú moja šálka kávy.

    www.lifi.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upřímně můj taky nebyl, pak jsem četla první díl z téhle série a už je čtu docela dost :D

      Vymazat

Moc Vám děkuji za komentáře :) ♥