středa 21. září 2022

Jindřichův Hradec a okolí

Ahojky :) 


šla jsem sepsat článek o zážitcích v létě a najednou koukám, koukám... že jsem zapomněla vydat jeden článek. Jó, ta moje hlava děravá, už jsem jak Mrazík, jen ta zapomenutá berla mrazilka mi chybí. 
No každopádně se tedy vrátím ještě do sprna, tedy na jeho začátek, to jsem se totiž vydala s kamarádkou na víkend do Jindřichova Hradce a jeho okolí. Měly jsme jet už 2 roky zpět, jako k našim třicetinám (jsme stejný ročník), ale covid atd. nám v tom zabránil, takže jsme jely až teď, opožděně. 
Nevadí, i tak to bylo super a jako cíl naší cesty jsme si právě vybraly Jindřichův Hradec. 



V JH se nachází 15. poledník, prý jsme si měly něco při jeho přecházení přát, takže jsme to udělaly a čekám, že se mi to vyplní :D




Při procházce jsme zjistily, že se zrovna ten víkend koná pouť, takže jsme musely okamžitě vyrazit. 




No dobré ráno :)


Hrad a zámek - prohlídka byla moc hezká, zvolily jsme okruh 1 a bylo to super








Rondel nás pobavil, jelikož tak se v Plzni jmenuje kruháč 


Po prohlídce zámku jsme jely na jedno místo v okolí, tedy na tzv. ďáblovu prdel. V okolí jsou i jiné skalní útvary, rozhledna, ale tenhle kámen rozhodně vede :D



Podívat jsme se šly také do obludiště - kam jinam by také dvě obludy měly vyrazit, že.







Na oběd jsme šly do skvělé udírny


Muzeum, kde se nachází i Krýzovy jesličky, které jsou od roku 1998 zapsány v knize rekordů jako největší mechanický lidový betlém.




To jsou ony a puštěné to bylo vážně kouzelné.




Zase pouť :)







Cestou domů jsme zvládly ještě zámek Červená Lhota - kde se natáčela moje milovaná Zlatovláska 💛



A také jsme se zastavily v zámku Brandlín



A to už je vše, tak příště snad opravdu ty střípky :D

24 komentářů:

  1. Krásný výlet se vším všudy. Taky se tam někdy chystám vyrazit. Eva. http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. To jste si užily moc pěkný výlet a spoustu jste toho stihly. JH je hezké město, byla jsem tam tedy už před delší dobou, ale líbilo se mi tam. A na Ďáblově prdeli jsme byli taky, to není ani tak dlouho. Zvládli jsme i rozhlednu U Jakuba. Ale na Červené Lhotě ani na Brandlíně jsem nebyla, snad někdy.
    Mjě se fajn

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to moc hezké město, Červená Lhota je moc krásná a Brandlín je zajímavý, není to typická prohlídka zámku a bylo to moc fajn :)

      Vymazat
  3. Jindřichův Hradec je moc pěkné město, jen mám na něj špatnou vzpomínku, tak vždycky, když tudy projíždím, přepadne mě smutek, kdybych mohla, tak bych se mu vyhýbala :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezký výletík jste si udělaly 🙂. Na Červené Lhotě jsme se byli podívat s přítelem, ale jen po okolí a moc se nám tam líbilo 🙂, přijeli jsme, když už bylo zavřeno a nebyla tam ani noha a tak jsme zámek (jeho okolí) měli jen pro sebe 😍.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Okolí je krásné, ale já nejradši chodím právě na prohlídky, miluju historii a tak je to pro mě vždycky to nejlepší, něco nového si poslechnout a projít si ty místnosti :)

      Vymazat
  5. Jindřichův Hradec je naše krajské město :) je to tam moc hezké. Udělaly jste si pěkný výlet. Na Ďáblově prdeli jsem byla taky v létě, sice už poněkolikáté, ale nikdy neomrzí :D je tam stále více lidí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My měly štěstí a kromě nějakého páru tam nikdo jiný nebyl :)

      Vymazat
  6. To byl určitě skvělý výlet. 🙂 Ďáblovu prdel jsem viděla taky z letních fotek rodičů.

    OdpovědětVymazat
  7. Nikdy jsem v Jindřichově Hradci nebyla, ale podle fotek to tam vypadá krásně! Moc příjemné městečko a je super, že jste si to tam užili. :))

    OdpovědětVymazat
  8. Stihly jste toho teda dost, lepší pozdě než nikdy :) Ďáblovu prdel vídám často, snad se k ní také jednou dostanu :D :D A ty dortíčky? No mňam!

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  9. V Hradci žila chvíli má teta a strýc, ale já sama jsem tam nikdy nebyla. Je to moc pěkné místo a je strašně fajn, že vám to vyšlo se tam podívat. :) I když se to o chvíli odložilo.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Moc Vám děkuji za komentáře :) ♥