středa 30. listopadu 2022

Střípky LISTOPAD 2022

Ahojky :)



listopad je za námi a můj nejoblíbenější měsíc je tady (dobrá, ještě pár hodin, ale chápeme se 😃), ovšem on i ten listopad má svoje kouzlo, jak se pomalu (někde rychle) z toho podzimu stává vánoční čas. Listopad nebyl tolik nabitý zážitky jako říjen, ale i tak se stala spousta skvělých věcí a já se o ně s vámi teď chci podělit, tyhle typy článků jsou moje oblíbené a jak jsem si všimla, má je rádo hodně lidí, různé shrnutí měsíců a podobně. 

Hlavně bych Vám ale chtěla popřát krásný a klidný adventní čas, užijte si tohle období, jak se vám to líbí, snad každý máme to svoje, někdo chce na Vánoce do tepla, někdo je nechce slavit, mě by nikdo neodtrhnul od domova a od rodiny a všechny varianty jsou správné, tak si to nenechte zkazit :)
Já tohle období miluji, udělám si výzdobu, chodím na trhy, nakoupím dárky, s pohádkou a kakaem/vaječňákem/čajem je zabalím, prostě klídek, pohoda, užívám si to - a to tak moc, že se mi smějí i děti v naší rodině, když se začnu radostně rozplývat (to znamená, že začnu nadšeně výskat a vykřikovat něco o nádheře) nad výzdobou, stromečkem, nebo klidně i vánoční reklamou (mimochodem, pokud je vážně dojemná, jsem schopná i plakat 😂). Nikdy jsem se nikam nehonila a asi proto tohle období tak miluju, navíc je to moje období. Jak ráda říkám, jsem vánoční dítě, počkala jsem si na toho 22.12., abych byla kozoroh a abych byla před Vánoci, dobře, mohla jsem si počkat na 24.12., ale to by se blbě slavily narozeniny, ale když si vezmete, že jsem se měla narodit už začátkem prosince, tak jsem si postavila hlavu pěkně :D
No a teď dost kecání a jdeme na fotky.

Koupila jsem si knížku od mojí oblíbené Cat&cook, tentokrát ne kuchařku, ale knihu plnou vtipných povídek z (nejen) cestování a nasmála jsem se opravdu hodně. Rozhodně doporučuji si jí přečíst, pokud se chcete zasmát.


S neteří jsem jela na závody v agility, muselo se jet opravdu hodně brzy - o víkendu hřích, ale završily jsme to super tortillou :D


Kočičky kam se podíváš... 


Daisy je taková přísavka, Golda se pomazlí a pak si jde lehnout do pelechu na okno nebo na škrabadlo, Daisy ale ne, Daisy si musí lehnout přímo na mě nebo na manžela, stačí noha, bok, ale prostě musí být přitulená :D


Začal se blížit ten nejlepší čas roku a tak jsme vyrazili na perníčkové latté, mňam ☕




Na tento rok mám diář jen s kočičkami, ten na příští rok nebyl, tak jsem zamhouřila oko a vzala s kočičkami a pejsky, ti jsou taky super :)


Ale když jsem si ho chtěla začít přepisovat (svátky, narozeniny...), byla Daisy značně proti.


Procházky na podzim jsou boží, to listí všude 🍂


Musela jsem se nutně jít podívat na letošní strom 🎄


Doma a s Lucy na procházku :)


Byla jsem na workshopu na adventní věnec, článek zde






První sníh, ne roku, ten byl v lednu, ale letošní zimy? No chápeme se, ne? :D


Holkám jsem ho vzala trochu na prozkoumání, sranda byla ❄



S kamarádkou K. jsme jely na výstavu minerálů, bylo to opět super, jednoho krasavce jsem ulovila a potom jsme si šly sednou do naší oblíbené kavárny, která nově otevřela druhé patro, jupí jej.







Neděli před prvním adventem jsem vytáhla výzdobu a dala se pomalu do toho, konečně Vánoce ♥


A stihl mi přijít i tenhle nádherný věnec z Fler :) 



23.11. proběhlo zahájení adventních trhů a bylo to super, jako vždy.







Střípky naší výzdoby :)





Začala jsem připravovat tenhle článek, hlavně fotky :D


MI-LU-JU - škoda, že tenhle díl taky nešel do kin 


Balící papíry máme a zimní skleničku k tomu :)



První adventní neděle :)
Jeli jsme se projet Vánoční tramvají, tenhle den vyjela poprvé a pořádaly se okružní jízdy, byly tam i děti, zpívaly koledy a říkaly něco o cukroví, pranostikách a tak, bylo to moc hezké.


No a hlavně se na první adventní neděli rozsvěcel tenhle fešák :D





Doma jsme si pak zapálili první svíčku a zazpívali si koledu :) 


Co Váš listopad? 


28 komentářů:

  1. Mám tyhle bilanční články taky ráda - jak u jiných, tak i ty svoje, protože mi vlastně slouží jako taková extrerní paměť, co se vlastně dělo. Já listopad zakončila virózou a stále ještě trvající neschopenkou, takže mi to trochu nabouralo plány...
    Užij si svůj nejoblíbenější měsíc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, články miluju u jiných i u sebe, je to jako deníček :) Ať je brzy lépe, děkuju :)

      Vymazat
  2. Jéé, ty vánoční fotky jsou boží, to mě baví :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ty kočky jsou boži! Mám jednu doma, ale ta přítulná nikdy nebyla😂 ale i tak ji miluju :D
    Perníčkové latte jsem měla už 2x, trhy jsem stihla zatím jen jedny tak na rychlo a mám to podobné jak ty, užívám si každou vánoční věc nebo cokoliv, co je s Vánocemi spojené! A líbí se mi, jak máte ty světylka všude, těch není nikdy dost😍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to by jí ty naše mohly nějakou přítulnost dát, ono je to super, ale já mám pak výčitky, když chci pohnout nohou/tělem, že je ruším :D Děkuju, taky si myslím, že světýlek není nikdy dost :)

      Vymazat
  4. Krásné fotky....i adventní a vánoční dekorování. Listopad jsem měla akční a jsem vlastně ráda, že je za mnou. Přeji krásný a poklidný adventní čas.

    OdpovědětVymazat
  5. Jé, tak to jsi opravdu takové vánoční dítě :D. Můj syn měl zas termín přesně 24. 12., ale přišel trošku dříve :D. Jinak já letos tu vánoční náladu ještě nějak nemám, ale to bude tím, jak je teď u nás vše hektické :D. Jinak krásný listopad, už dýchá úplně vánočně :). Užij si prosinec <3.

    OdpovědětVymazat
  6. Parádní listopadová bilance. Důležité je udělat si to hezké! Super, Thess.
    Užij si další adventní víkend, Helena

    OdpovědětVymazat
  7. Tohle období mám taky moc ráda. Letos si to vyloženě užívám, protože dárky už máme, včera jsme s mamkou a sestrou začaly péct a vlastně už nám chybí jen stromeček. 🙂
    Měla jsi hezký listopad, tak ať je stejně krásný i prosinec.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super, mamka už napekla perníčky, tak mám doma zásobu, já sama nepeču :) Děkuju

      Vymazat
  8. Už jsem se taky moc těšila na Vánoce a celej ten čas před nimi. V pátek se jedeme podívat na vánoční trhy do zahraničí, tak se už moc těším :) Jinak v listopadu se toho zase tolik zajímavého nedělo, jenom jsme byli na prodlouženém víkendu v Budapešti :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  9. Moc hezký listopad jsi měla, už z něj cítím tu vánoční atmosféru a já ho měla velmi podobný. :))

    OdpovědětVymazat
  10. Ten vyrobený věnec z Fler co ti dorazil je opravdu krásný 🙂. Doma už máme taky nazdobeno a každé okno nám zdobí světýlka, na to jsem se těšila snad nejvíce 🎄🤗.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My okna bohužel nemáme, kočky na to lezou, tak alespoň vevnitř svítíme (a proto máme světýlka na chodbě jen do půlky dveří) :D

      Vymazat
  11. Tak tohle na mě neskutečně moc dýchlo vánoční atmosférou, děkuji za to!

    Eli | Ve znamení býka

    OdpovědětVymazat
  12. Hezké shrnutí :) taky jsem se narodila před Vánoci, konkrétně 20.12., předčasný dárek mamce k svátku (Eva) :D se ségrou jsme se narodily přesně o měsíc dřív, ale to je u dvojčat normální. Také mám koníka, který má rád svůj klid a druhý, který se potřebuje stále mazlit :) papírové vlčí máky jsou k v ČB :) kočky jako vždycky super:) pobaví ❤️😅 nádherné věnce a krásná výzdoba! Ta vánoční tramvaj musela být parádní, taky jsem tu jednu viděla :) krásný minerál, mamka minerály miluje a také byla na výstavách a vždycky si nějaký kousek dovezla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tramvaj tu je vážně parádní, minulý rok byla vyhlášená jako druhá nejhezčí v Evropě :)

      Vymazat
  13. Ty vánoční fotky jsou krásné. :) Je vdiět, že sis listopad užila. :)

    OdpovědětVymazat
  14. Tak čtení tohoto článku jsem si náramně užila, moc oceňuju i mini umboxingová vide jako doplněk :D Knížku vůbec neznám, ale moc se mi líbila samolepka a věnec...nádherný!!! Podobný si musím taky vyrobit :D Na kafe mě neužije, ale na horkou čokoládu si do Costy zajdu - ty kelímky jsou boží! :D Doma žádnou kočku nemám o to víc se kochám fotkami těch tvých - hrozně se mi líbí, jak se nebojí projevit svůj názor :D
    P.S. Taky jsem kozoroh, ale povánoční :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, kelímky jsou super, miluju když někde mají vánoční kelímky :)

      Vymazat

Moc Vám děkuji za komentáře :) ♥