středa 21. srpna 2024

Na chvíli mimo město

Ahojky :)


sotva jsme přijeli ze Šumavy, hned jsem zase balila, protože jsme s Celestýnkou jely na pár dní k mým rodičům. Přijely i neteře a bylo to bezva, vyrazily jsme na několik výletů, úžily si bazén a krásné počasí :) 
Pocházím z městečka v Českém lese blízko hranic, takže jsme opět vyrazily i za hranice a to hned 2x. Však uvidíte :)

Naším prvním výletem byla Želví zahrada. Nachází se v obci Dubec, u Třemešné pod Přimdou, stále se dodělává,  ale i tak je super. Zahrada je zdarma a po prohlídce želv si tam můžete dát i zmrzlinu, pití a nějaké občerstvení :)
Želv jsme viděly dost, na místě byl i majitel a hodně nám toho o renovaci a chovu říkal, takže paráda.

pátek 9. srpna 2024

Šumava - první dovolená ve třech 💚

Ahojky :)


jak jsem psala ve střípcích za červenec, vydali jsme na naší první společnou dovolenu a to na Šumavu, shodli jsme se na ní rychle - je krásná, je tam toho spoustu a je relativně blízko. 
Šumavu mám strašně ráda a stále mi chybí spousta míst, která bych chtěla vidět, takže když jsem docela narychlo sehnala apartmán, byla jsem nadšená. Určitě to nebyla naše poslední dovolená tady.
Moc jsme si jí užili, bylo to boží a krásné, nachodili jsme toho dost a vyměnili ruch města za klid přírody. Celkově to byla super dovolená a jak jsem z toho byla trochu nervózní, tak to dopadlo nad očekávání dobře. 

První zastávkou byl vlčí výběh Srní - my už jsme tu sice byli, ale chtěli jsme se jet na vlky podívat znovu a opět jsme měli štěstí. Nemám je vyfocené, ale viděli jsme celou smečku, jak pochoduje lesem, což byl opět zážitek, vlky miluju.

Info:
Platí se jen parkoviště, NC a výběh jsou zdarma, cena parkovného je 50 Kč/hod.