čtvrtek 7. března 2013

Hostitel

Skvělá kniha od Stephenie Meyer, autorky Twilight ságy. Každý si může říkat co chce, mě se zkrátka líbí jak píše :D Jde zde napsáno jak kniha končí, takže pokud to nechce vědět doporučuji nečíst :) 

Hostitel je o dívce Melanie Stryderové, která je jednou z mála lidí, kteří zbyli. Zemi napadli mimozemské bytosti, které se usazují v nás, berou nám těla, vzpomínky, až se člověk úplně ztratí, říká se jim DUŠE. Nechtějí naši planetu zničit, chtějí jí zachránit, zachránit před tím co jí děláme. Duše jsou vždy milé, hodné, ochotné pomáhat. Neznají nenávist, svár ani zlost. Melanie má bratra, se kterým se všemožně schovává, jednoho dne potká Jarada. Jared je také člověk, zamilují se do sebe a na tu kratičkou chvíli je všechno v pořádku.

Melanii ale chytnou a její tělo obydlí duše jménem "Poutnice" - procestovala hodně planet. Melanie se ale nehodlá vzdát, bojuje a nechce odejít. Poutnice, která si vezme jméno Wanda, nakonec začne Melanii pomáhat, dostanou se tak k jiným lidem ukrytým v "jeskynním komplexu", kde je i Jared a Melaniin bratr. Poutnici ale pronásleduje Hledačka, která nevěří, že Wanda v poušti zemřela (jako ostatní), ale úkryt najít nedokáže.
V úkrytu je mnoho lidí, například doktor a také Ian, který se do Wandy zamiluje. Nakonec se Wanda vzdá těla Melanie, původní plán je že jí vyšlou jinam, Wanda jim přesně řekla jak se duše odnímá. Lidé, kteří si jí ale nakonec zamilovali, se rozhodnou jinak. Najdou jiné tělo obydlené duší, duši vyjmou a dají do něj Wandu. Kniha končí tím že k úkrytu přecházejí jiní lidé, kteří sebou mají muže - duši, ten se také lidem rozhodl pomoci, lidstvo tak není ještě úplně ztraceno.

Mě se kniha strašně líbila, tedy, po prvních pár stránkách jsem si říkala že to číst nebudu a co to je zase za blbost, ale jakmile se to "překlenulo" nemohla jsem se od knihy odtrhnout :)

Brzy do českých kin také vtrhne film Hostel, já se na něj půjdu určitě podívat, už se moooc těším. Určitě nebude tak dobrý jako kniha, ale vidět ho přesto chci, tady je trailer ...

Mimochodem, nevím jak Vám, ale mě strašně líbí ta písnička k traileru, takže kdo by si jí chtěl poslechnout je to Imagine Dragons - Radioactive

4 komentáře:

  1. Nádherná písnička, knihu si určitě přečtu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Knihu jsem četla, momentálě ji mám rozečtenou už po druhé. Koukala jsem i na trailer, ale nevím, do kina na to nepůjdu.. Herečka, co vybrali jako Melanie, je mi nesympatická.. Myslím, že to bude dost uspěchané - už jen to postkání u lednice, hned pozná, že je člověk... To mi přijde hooodně rychlé..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uvidíme,proto to chci vidět, zajímá mě zpracování :)

      Vymazat

Moc Vám děkuji za komentáře :) ♥