čtvrtek 16. ledna 2014

Ledové království

Na tuhle pohádku jsem vytáhla přítele na Silvestra, on sice na pohádky jako já není, ale co by pro mě neudělal, že :D Hned jak jsem viděla trailer, věděla jsem že Frozen musím vidět

Pohádka je o dvou princeznách/sestrách, Else a Anně. Elsa má nadpřirozené schopnosti - umí tvořit led, sníh ... když jsou ještě malé, vytáhne v noci Anna Elsu, aby si postavily sněhuláka, pak začne Anna dovádět a Elsa pod ní nestíhá dělat sníh, až jí omylem zasáhne do hlavy, rodiče se vydají k trollům, kteří Annu zachrání, od té doby se Elsa uzavřená, nosí stále rukavice a snaží se potlačit sv city, ovládat svou moc. Po pár letech jejich královští rodiče odjíždějí a nešťastnou náhodou ztroskotají na moři, Elsa je ale stále odtažitá, uběhne opět několik let, Elsa se plnoletá a má se stát královnou chystá se bál, mají se otevřít brány ... Elsu to ale spíše děsí.

Nakonec korunovace proběhne v pořádku, ples jde jak má, až do chvíle kdy se Anna na plese setká s princem Hansem, do kterého se zamiluje a chce si ho hned vzít, Elsa jim ale požehnání nedá, to Annu rozzlobí, až Elsa vybuchne a vypukne její moc, uteče se schovat do hor. Anna se rozhodne se jí musí najít a promluvit si s ní, Hanse zatím nechá opatrovat království, které upadlo do věčné zimy. Při své cestě potká ledaře Kristoffa a jeho soba Svena, ten se za kompenzaci rozhodne jí pomoci, putují tedy spolu k hoře, kde se Elsa schovala, při cestě potkají Olafa - sněhuláka, který miluje léto, i když ho nikdy nezažil, je to přesně stejný sněhulák, kterého dělala Elsa když byla malá a hráli si s ním spolu s Annou.
Nakonec všichni dorazí k Else, ta si ale od Anny nedá domluvit aby se vrátila, pohádají se a Elsa jí nevědomky zasáhne do srdce. Hans se mezitím vydává za Annou, dorazí k Else, ale strhne se bitva a Elsu zajmou a dají do žaláře. Kristoff odveze nemocnou Annu ke své rodině - k trollům, ti řeknou že vyléčit jí může jen láska, proto jí Kristoff odveze do zámku, za Hansem a odjíždí. Anna si myslí že je zachráněná, ale plete se, Hans se celou dobu přetvařoval, chtěl se pouze stát králem, nechá Annu napospas zimě, zamkne jí v pokoji a všem řekne že je mrtvá a zabila jí Elsa, vydá se proto zabít Elsu, ta ale mezitím uprchne, vrací se i Kristoff, protože si uvědomí že Annu miluje, odhalí se Hansova zrada, Anna zachrání Elsu, kterou chce Hans zabít, to Annu zachrání - pravá láska a láska je také to, co odvrátí věčnou zimu, Elsa konečně začne svoji moc ovládat. Hans je odvezen zpět do své země s velkou ostudou, Anna dá Kristoffovi sáně atd. co mu slíbila a všichni jsou šťastní, i Olaf, protože Els nad ním vytvořila jeho mráček se sněhem, aby neroztál :)

Pohádka se mi moc líbila, jen bych byla radši kdyby taky Elsa dostala nějakého svého muže, třeba kdyby ničema byl někdo jiný než Hans, toho by si Anna vzala a Elsa by byla s Kristoffem, nebo tak nějak :)


Máte taky rádi pohádky? Viděli jste Frozen?

6 komentářů:

  1. Jé, zatím jsem akorát viděla trailer, ale musí to být super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to super a bylo tam i dost srandovních scén :D - že se smál i přítel a to tam se mnou jít nechtěl :)

      Vymazat
  2. Krásná pohádka, ten trailer mě dostal :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ten trailer je nejlepší :))) Musím to vidět! Naštěstí můj přítel miluje jakékoliv filmy, takže ho nemusím nijak nutit :))

    http://miss--xy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je, tak to moje "nucení" taky není úplně nucení, nakonec se i smál :D

      Vymazat

Moc Vám děkuji za komentáře :) ♥