pondělí 3. února 2014

V zajetí démonů

V zajetí démonů je horor podle skutečné události, který jsem měla tu čest vidět včera. Popravdě, strašně jsem se bála. Tento horor má být podle skutečné události, ale tentokrát nejde ani tak o rodinu sužovanou démonem, jako o záhadology, kteří problém budou řešit - Ed a Lorraine Warrenovi.

Jejich příběh mě zaujal a tak jsem se rozhodla si o nich něco zjistit. Ed Warren byl "démonologista" a zkoumal nadpřirozené jevy pomocí vědeckých metod, jeho žena Lorraine byla jasnovidka a médium. Ed se narodil v roce 1926 (v roce 2006 zemřel), jeho žena se narodila v roce 1927 a podle toho co jsem zjistila ještě žije. V roce 1952 společně založili společnost pro psychický výzkum - New England Society for Psychic Research. Řešili více jak 10 000 případů.








Manželé Warrenovi

Mezi jejich případy patří například příběh, který můžete vidět v hororu s českým názvem 3:15 zemřeš, také řešili případ, který je zmíněn i ve filmu V zajetí démonů - jde o panenku Anabell, tato panenka je vystavena v jejich muzeu. Můžete se podívat i na jejich stránky http://www.warrens.net/

Muzeum, uprostřed panenka Anabell

Film v zajetí démonů vypráví právě jeden jejich případ:
Tato část obsahuje celý obsah filmu!!

Film začíná právě ukázkou případu Anabell, vidíme jak manželé Warrenovi přednáší o tomto případu. Poté se přesuneme k rodině Perronovových, kteří se právě stěhují do nového domu. Jejich pes nechce jít za žádnou cenu dovnitř (můžu říct, že kdyby se to stalo mě, už tohle by mi stačilo abych brala nohy na ramena). Děvčata si hrají na slepou bábu a díky tomu je odhalen sklep, který byl skrytý. Ráno se paní Perronová divý, že se všechny hodiny zastavili na čase 3:07, také se jí objeví modřina. V domě je také nepřirozený chlad, objevuje se zápach, zjevují se nadpřirozené bytosti. Ráno je také jejich pes nalezen mrtvý, stejně tak umírají ptáci, kteří nějakým způsobem naráží do domu. April, jedna z dcer, také vidí v zrcátku ducha chlapce jménem Rory. Film pokračuje terorizováním této rodiny, až se paní Perronová rozhodně vyhledat právě manžele Warrenovi, kteří jí slíbí, že se na dům přijedou podívat. Lorraine skutečně vidí něco velmi temného a rozhodnou se této rodině pomoci, začnou pátrat co se v domě stalo, přivezou vybavení atd. Zjistí, že původní majitelka zabila své dítě, přiznala se k vzývání Satana a nakonec se oběsila na stromě se slovy, že dům nikdy nebude patřit nikomu jinému a všem kdo naruší její pozemek se budou dít špatné věci. Dále zjistí že tomu tak skutečně bylo, kdokoliv se nastěhoval, měl špatný osud - vraždy, sebevraždy ...
Nakonec Lorraine zjistí, že každá matka, která v domě bydlela, byla posedlá a donucená zabít své dítě - stejně jako na začátku původní majitelka. Paní Perronovou také posedne zlý démon, který jí donutí vrátit se zpět do domu a zabít své dítě, všichni tak spěchají do domu, zachránit jak matku, tak dceru. Ed se musí ujmout vymítání, protože kněz je příliš daleko, nakonec se vše povede, Lorraine přesvědčí paní Perronovou aby bojovala, vzepřela se a ochránila své dítě. Vše se povede ... tento případ byl prý nejhorší, s jakým se manželé Warrenovi kdy setkali.

Rodina Perronova
Zda pravdivosti tohoto filmu věříte či ne nechám na Vás a jsem zvědavá na co na to říkáte
Věříte na paranormální jevy?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc Vám děkuji za komentáře :) ♥