neděle 6. dubna 2014

Až jednou budu ... tak?

  Trošku jsem teď přemýšlela, nebo si nějak uvědomila, že si některé věci odpírám a čekám na moje ... a co hůř, všimla jsem si, že to tak má hodně lidí. Co tím vlastně myslím? Že spousta lidí si něco odpírá kvůli svým, často i neopodstatněným, nedostatkům. Čekají na příležitost aby si vzali něco hezkého na sebe, aby někam šli, čekají až budou dost velcí, dost vypracovaní, bohatí, krásní aby mohli TO NĚCO dělat atd.
  U mě osobně je to "až zhubnu tak ...", jako například: "až zhubnu, koupím si ty a ty šaty/kraťasy/prádlo ...", a co víc , nejde jen o to, nechci jít př. do prodejny Nike, protože si na to připadám moc tlustá a myslím si, že si budou ťukat na čelo, kdybych tam přišla - něco jako co ta tady chce? Tak si většinu oblečení na cvičení kupuji raději přes net.
  Taky nechci jít do fitka, ne kvůli tomu že bych tam nechtěla cvičit, ale protože si myslím, že na mě budou blbě koukat (ano, racionálně samozřejmě vím že těm lidem budu úplně ukradená, ale ten vnitřní hlodavý hlásek je silnější), nechodím ven běhat atd., prostě cvičím hlavně doma a občas si zajdu na nějaký kurz, ale to je vše, na víc se nevzmůžu, i když bych chtěla. Občas dokonce seberu odvahu a udělám co chci, ale to není moc často, prostě jako by ve mě byl pocit, že jít běhat ven, jít do fitka, můžu až jako hubená (vím, je to hooodně na hlavu, ale něco člověk nemůže racionálně ovlivnit a přemoct se, zvítězit nad strachem, je opravdu těžké, určitě to hodně z Vás zná)
  Možná je to nějaká lidská vlastnost, možná to patří jen k některým lidem. Osobně si myslím, že já to mám způsobené shazováním v dětství a v pubertě od spolužáků ohledně postavy a to se na mé psychice asi hodně podepsalo, protože děti snadno uvěří tomu co stále slýchají od ostatních a špatně se toho zbavuje. Možná má každý v nás nějaký spouštěč, který ho hodí do toho a u někoho se zapne a u někoho ne, možná jsou někteří lidé náchylnější a možná jsem prostě jen divná ... netuším a asi to ani nezjistím, ale vím, že se dál budu snažit na svoje AŽ vykašlat a věřím, že se toho jednou zbavím a nebo to hodně omezím :)

A co vy, máte nějaké svoje AŽ?


Foto: http://relax.lidovky.cz/



7 komentářů:

  1. Až budu mít vlastní byt/dům, budu si víc uklízet :D :D

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, to mám taky. Třeba, že si oblíknu krásnou novou halenku s odhalenými zády, až ty záda budu mít hezčí nebo např. že se nemá smysl hezky obléct nebo namalovat, dokud nemám umytou hlavu... :)
    Más hezký blog, jestli chceš, můžeme se navzájem sledovat :) http://brunimily-rozjimani.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máme podobně, koupím si/dostanu hezké šaty, ale vezmu si je až budu hubenější, koupím si "něco" lepšího a čekám na tu "správnou chvíli". Klidně se můžeme navzájem sledovat, budu ráda :)

      Vymazat
    2. Už jsem si tě taky přidala :)

      Vymazat
  3. Já mám těch "Až" moc a ani nevím jestli se mi všechny podaří uskutečnit, ale doufám že jo. :-)
    radostdoduse.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Moc Vám děkuji za komentáře :) ♥