sobota 16. července 2016

Výstava Titanic

Ahojky ☺ nedávno jsem psala, že jsem byla na výstavě Titanicu a že chystám článek, takže tady je :) na výstavě jsem byla už 14. května, ale vzhledem k psaní diplomky jsem moc článků nevydávala, takže i tenhle je takový zpožděný, ale nevadí ;) Lístky jsme s přítelem měli koupené předem, za což jsem ráda, protože byla sobota, tedy docela nával a kdo přijel "jen tak" musel čekat několik hodin. My jsme dorazili akorát na náš čas, takže jsme se rovnou zařadili do fronty a za chvilku jsme byli uvnitř. 
Na začátku jsme dostali takový "telefon", který byl takovým průvodcem, různě u exponátů atd. byla čísla, na tom telefonu se vymáčklo to číslo a pak jsme poslouchali výklad a také jste dostali kopii palubního lístku se jménem skutečného pasažéra (na konci jste se dozvěděli zda jste přežili či nikoliv), dál také byly na začátku takové desky s obdobími - příklad rok 1900 a tam bylo napsáno co se stalo atd., no a k vidění bylo také dobové oblečení. 

Dobové oblčení
 Po vstupu se promítal krátký film, který ukazoval stavbu lodi a pak už se konečně šlo na samotnou výstavu :) Nejprve se procházelo několika místnostmi kde byly plánky a makety a také nějaké pozůstatky

Maketa lodi
Plánek
Pozůstatky
 Pak se šlo ke dveřím, které byly ve filmu, určitě si vzpomínáte jak Jack vchází do jídelny a vedle pak vedla chodba, která vypadala jako chodba první třídy :)

Dveře
Chodba první třídy
Pak se procházelo přes několik pokojů, kde byly exponáty z Titanicu atd., také zde samozřejmě byly různé informační desky - jak o informacích o Titanicu, tak o pasažérech atd. Přítel "byl" Guggenheim, který byl skoro všude, protože to byl velký boháč a známá postava o které se ví, že na Titanicu byl, byl právě i ve filmu Titanic (je to ten, co na konci řekne že si se sluhou vzali nejlepší šaty a že zemřou jako gentlemani). Bohužel jelikož to byl známý pasažér, přítel dopředu věděl že nepřežije :D Taky byly k vidění zařízené pokoje první a třetí třídy, společenská místnost, místnost s hodinami atd., až jste se dostali k ledovci a poslední noci Titanicu

Guggenheim
Šperky
Apartmá v první třídě
Skutečný pozůstatek dveří
Nádobí
Pokoj ve třetí třídě
Vodotěsné dveře
Pozůstatek nádobí 
Ledovec
Ke konci prohlídky pak byly tabule rozdělené podle tříd - I., II. a III. a samotné tabule pak byly rozdělené na ty co přežili a na ty co ne (abecedně seřazené). Přítel byl tedy v první třídě Benjamin Guggenheim a jak jsme věděli tak nepřežil. Já byla Thomas Drake Martinez Cardeza, měla jsem apartmán v první třídě a přežila jsem  - jupí :D

Seznam zachráněných z první třídy
Seznam zemřelých z první třídy
Pak jste se také mohli vyfotit na "přídi" lodi atd. a na závěr byl obchod se suvenýry, já si pořídila pamětní minci a píšťalku :)
Osobně se mi výstava velmi líbila, sice byla sobota a bylo tam plno lidí, ale i tak to byl super zážitek a jsem ráda že jsem byla :)






Byli jste? Líbilo se Vám to? 

10 komentářů:

  1. Áno, na výstave som bola dokonca dvakrát (sľúbila som mame, že ju tam tiež vezmem). Neskutočne sa mi páčila, skvelý zážitok :)

    OdpovědětVymazat
  2. Na výstavě jsem taky byla, ale čekala jsem od ní toho mnohem víc, takže jsem byla celkem zklamaná :( Ale stejně jako ty jsem přežila! :D

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě to i stačilo :) super, většinou znám lidi co nepřežili :D

      Vymazat
  3. Veľmi som chcela ísť na túto výstavu, no moc mi to nevyšlo. :/ Takže závisť :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je škoda žes to nestihla, třeba bude jindy :)

      Vymazat
  4. Vypadá to fakt krásně! Škoda, že jsem to nestihla, zrovna mám v srpnu v plánu jet do Prahy :D
    http://fitlucy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda, ale tam toho je hodně, takže bude zábava určitě i tak :)

      Vymazat
  5. Hezký večer, Titanic miluji, je to jeden z mých oblíbených filmů.. ale na výstavu jsem se bohužel nedostala a nejspíš už ani nedostanu :/ ale částečně mi to vynahradil tvůj článek a fotky, takže díky za to ;)
    http://spice-of-life.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je škoda že jsi nebyla, já Titanic miluju, film a ten příběh. Ale jsem ráda že alespoň takhle zprostředkovaně jsi z toho mohla něco mít :)

      Vymazat

Moc Vám děkuji za komentáře :) ♥