pondělí 31. října 2016

Splněný sen - lvíče

Ahojky :)


Splnil se mi další sen a to pohladit si šelmu. Měla jsem tu čest pohladit si lvíče a byl to neskutečný zážitek. Dokonce jsem měla to štěstí a poštěstilo se mi to zažít hned na dvakrát. 
V létě jsme s kamarádkou jely do Prahy do terária, kde měli lvíče Lefinku. Lefinka už byla větší mládě a brzy se měla přestěhovat do nového domova. Byla úžasná - hravá i mazlivá. Měla tam svůj pelíšek, kam když si zalezla, nikdo za ní nemohl - to bylo zakázáno. Ale ona se docela ráda mazlila a hrála si - no, když chtěla kousat, byl to opravdu zážitek. Její srst byla spíše hrubá, není to jako srst u kočky domácí. Když jsme tam byly my, měla hooodně hravou náladu, kousala, chytala se oblečení, skákala atd. No prostě šelma a my jsme byly kořist - naštěstí zatím v dobrém :) 
Podruhé jsme se tam vydali s přítelem, teď tam mají malého bílého lvíčka. Je zajímavé, že u toho mi nepřišlo, že by měl tak drsný kožíšek. Jelikož je zatím malý, je u něj slečna, která ho hlídá a stará se o něj, dává mu napít atd. Má tam také svůj pelíšek, kam si může zalézt a nebýt rušen, plus to hlídá ta slečna. Lefinka sama chodila po teráriu jak se jí chtělo, ale Georg je zatím malý a spíše je u své "ochránkyně" :) 
Šelmy, které se tam dostávají, nemohou být u svých rodičů, proto se o ně starají lidé - přes noc v teráriu zvíře není a když je větší posílají je do Bioparku Štít. 
V teráriu jinak najdete i jiná úžasná zvířátka - hady, opičky, pavouky, chameleona ... tedy úžasná, pokud se toho nebojíte. Mě nevadí, ale vím, že někomu to je nepříjemné a má pocit že po něm něco leze atd. 

Lefinka






Georg
Georg je zvláštní tím, že je bílý a má modré oči - prostě je to albín a ve volné přírodě (kdyby se tam narodil), by nepřežil, ostatní by se ho zbavili, protože by byl moc nápadný a to lev být nemůže.




8 komentářů:

Moc Vám děkuji za komentáře :) ♥