pondělí 17. října 2016

Challenge - pitný režim

Ahojky

V poslední (no, už je delší čas), jsem si všimla různých challengí na netu - ať šlo o cvičení, jídlo atd. Na takové věci moc nejsem, a tak mě to několik měsíců krásně obeplouvalo, ale dnes se přihnala velká vlna (jak poetické, když půjde o vodu) a já si uvědomila jedem vážný nedostatek, který mám. Tedy, já jich mám víc, ale o tom teď pomlčím :D 
Už před nějakou dobou jsem se rozhodla, že budu pít více čisté vody a budu dodržovat pitný režim. A hádejte co ... dneska tu koukám na celé balení vody, které je skoro celé a už je tu víc jak 14 dní. Ano, musím se přiznat, dál moje rozhodnost (než ke koupi vody), nedošla. Chyba, ale chybami se člověk učí a jsme jenom lidi. 
Musím se přiznat že já mám s pitným režimem obrovský velký problém. Prostě nepiju, a když, tak většinou piju něco jiného, a ani tím beztak pitný režim nedodržím. Dejme tomu, že mi (pocitově) stačí vypít za den 500 ml. Samozřejmě vím, že to nestačí, proto píši pocitově, protože pocitově opravdu žízeň ani nic jiného necítím, no a když to necítím, nemyslím na to, a když na to nemyslím, tak to nedělám :D Zjistila jsem ale, ale v tom nejsem sama a že spousta lidí v mém okolí s tím má problém - bud pijí "špatné" věci, nebo nepijí vůbec, nebo obojí atd. A já bych to strašně ráda změnila, takže jsem si na sebe upletla bič - doufám ale, že se biče časem zbavím a bude to pro mě automatická věc. 
Rozhodla jsem se tedy dát si měsíční challenge ve zdravém dodržování pitného režimu (ale chci u toho zůstat i dál). 
Našla jsem si malou flaštičku, do které si budu dávat vodu, hezky si na ní vypíšu úseky, v kolik hodin bych měla kde být a budu jí nosit všude sebou.
Na začátek jsem se rozhodla, že za den vypiju 1 litr vody + čaje apod. Nechci to totiž přehnat, abych se hned ze začátku neodradila (v tom jsem já expert). Budu se hlásit vždy v neděli, jak jsem zvládla týden a doufám, že za měsíc budu vykročená k tomu, aby se pro mne pití vody a dodržování pitného režimu stalo samozřejmostí :) 

Máte taky s tímhle problémy? 


6 komentářů:

  1. To je dobrý napad s tou flaštičkou :D já se v tvém článku úplně vidím, mám ten stejný problém... vystačila bych si s půl litrem denně... Vždycky si řeknu, že začnu pít, hlídám si to den, dva a pak se na to vyprdnu a zase za den skoro nic nevypiju a zjistím to až večer, jak mě začne bolet hlava, že jsem za celý den vlastně skoro nic nepila :/ taky se to pořád snažím zlepšit...

    OdpovědětVymazat
  2. To bych potřebovala! Asi vyzkouším. Pitný režim vůbec nedodržuju :/

    TravelWithMarky.cz || Life Abroad

    OdpovědětVymazat
  3. S pitím dostatočného množstva vody mám problém aj ja. Nedávno som si stihla apku do mobilu, ktorá mi s tým tak trošku pomáha a snažím sa vypiť aspoň tie 2 litre denne, no ešte som sa do toho nedostala :)
    Caroline

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě vím že by na mě bylo moc začít se 2l, proto začínám na 1l, pak půjdu na 1,5l a nakonec se snad někdy dostanu na 2l, ale nechvátám na to :)

      Vymazat

Moc Vám děkuji za komentáře :) ♥