úterý 6. června 2017

HEDVÁBNÍK

Zdravím Vás 📕


Dneska bych Vám chtěla napsat něco o druhém případu Cormorana Strika. Jak jsem psala již v článku o knize Volání kukačky, tahle série mě nadchla a už se nemůžu dočkat až bude další díl. 
Nebudu ale dlouho zdržovat a jdeme rovnou na to ;)


Kniha začíná v podstatě tím, že za Cormoranem přijde paní Leonora Quineová, manželka jednoho ne moc slavného spisovatele, s tím, že je její manžel již pár dní nezvěstný, Nejdříve si s tím nelámala hlavu, protože takto občas zmizí, tentokrát to ale trvá moc dlouho a ona nezvládá péči o jejich, jak se později ukáže, postiženou dceru.
Strike případ přijde, i když to vypadá že nikdy nedostane zaplaceno, něčím ho ale případ zaujme a proto souhlasí že se po manželovi paní Quineové "podívá".
Po několika pokusech, které nikam nevedou, najde stopu, která ho přivede do domu, který Owen Quine vlastní. Dům O.Qiune zdědil po svém příteli, také spisovateli, ale nezdědil ho sám, druhou půlku domu vlastní další spisovatel Michael Fancourt (slavnější než Quine). Protože v tomto domě žil zemřelý přítel obou spisovatelů a protože Quine se s Fancourtem nesnáší, je dům už dlouhou dobu opuštěný - což Strikovi všichni říkají. Strike se přesto rozhodne se do domu vydat ... a jeho instinkt se nepletl - v domě nalezne mrtvolu Owena Quine, příšerně zohavenou.
Začne proto s dalším pátráním, tentokrát po brutálním vrahovi Owena Quina. Vyslýchá jeho vydavatelku Elizabeth Tasselovou, další vydavatele a majitele nakladatelství, M. Fancourta a také Oweonovu milenku. Celým případem se prolíná román, který měl Owen napsat - Bombyx mori - a když ho Strike dostane do rukou, zjistí že je to pomlouvačný román, který všechny očerňuje a ztělesňuje všechny lidi v jeho okolí hnusným, odpudivým a slizkým způsobem.
S celým případem mu samozřejmě pomáhá Robin, která také při dopadení vraha sehraje důležitou úlohu.
Strike má před sebou složitý cíl - dokázat že Owena manželka je nevinná (vše totiž ukazuje na ni a policie si myslí že mají vraha) a najít pravého vraha ...

Jak to dopadne a kdo je vrah jako obvykle neprozradím, na to musíte přijít sami ;)

Osobně bych ale chtěla říct že se mi kniha opět velmi líbila a já jí DO - PO- RU - ČU - JI všemi deseti :) Tahle série je úžasná a ... no to už bych se opakovala :D



4 komentáře:

Moc Vám děkuji za komentáře :) ♥