sobota 16. června 2018

AVON pochod a Mumie světa

Ahojky 🎈


Tak už je to týden, co jsem byla na AVON pochodu, byl to můj úplně první pochod, ale doufám, že z toho bude tradice, bylo to totiž super. Vybralo se hodně peněz, za což jsem jen ráda a pochodu se dle čísel účastnilo přes 20 000 lidí. Pořádné číslo, že? 

My jsme v sobotu s mamkou a ségrou (která ale na pochod nešla) vyrazily do Prahy někdy po deváté ráno a už na Zličíně, kde jsme parkovaly, byla spooousta růžové a další se přidávaly v metru, no sranda, ale alespoň jsme splynuly :D normálně takto růžovou nenosím, mám ráda třeba starorůžovou apod. ale tohle není úplně můj šálek kávy, takže jsem si připadala trochu divně, ale co. No a na Staromáku už vyčníval z davu spíš ten, kdo byl oblečen normálně. 
Po 12:00 se vyšlo a chvilku trvalo, než se to rozchodilo, pak už jsme ale pochodovali docela plynule. Cesta v tom horku byla docela fuška, ale nakonec jsme se přeci jen s mamkou dostaly do cíle. Bohužel jsme se musely hned otočit a jít zpátky - a jít proti tomu davu, co stále šel, byla ještě větší sranda, než jít v tom horku na Štvanici. 
Abych objasnila proč jsme šly hned zpátky - se ségrou jsme už dlouho měly naplánováno, že pojedeme na výstavu Mumie světa, no a jí pak napadlo, že se nemusí jet do Prahy 2x a že ona pojede s námi na pochod, někde na nás počká a pak půjdeme všechny tři na Mumie. Ani nevím proč jsme s tím souhlasily, byla to totiž blbost :D Jediný, kdo by jel do Prahy 2x, bych byla já a mně to vůbec nevadilo, zato takhle jsme s mamkou musely hned zpátky a ségra na nás musela čekat, takže jsme si s mamkou ani neužily program. Jak jsem napsala, blbost a příští rok, pokud půjdeme, jdeme jen na pochod a nikam jinam. Ale co už, stalo se a neberu to tragicky, stejně už to nezměním :D

Po tom, co jsme se krásně prodraly z davu jsme zamířily na metro a jeli do Palladia - a že tentokrát jsme vyčnívající a růžové, navíc s balónky byly, asi nemusím podotýkat, naštěstí nás zachránili piráti. Ano, čtete správně, piráti, kde se vzali, tu se vzali piráti, nejdřív byl jeden, pak dva a nakonec tři. A nebyli to ledajací piráti, ale Jack Sparrow, Barbossa a ten třetí byl mnou neidentifikovatelný :D V Palladiu jsme se sešly se ségrou a šly jsme na oběd. No a potom jsme vyrazily na Mumie ;)











K výstavě jsme se musely dostat oklikou, ale našly jsme jí a dokonce nás pustily dřív, což bylo fajn. Samotná výstava byla super a hrozně zajímavá, ale bylo tam tedy děsné vedro a chvilkami jsem je podezřívala, že se z nás také snaží udělat mumie, alespoň podle toho co tam psali o tom, jak mumie vznikne :D A ty informace, ty tedy byly zajímavé, například tam psali o tom, že mumie se dříve rozemlely na prášek a používaly se jako lék, ale ne jen na to, využívaly se i v jiných oborech atd. a celkově se dřív nebraly jako něco, co by se mělo zachovat, dokonce si lidé vozily části těl jako suvenýry - no jen si to představte, přijedete v Egypta a řeknete "Koukněte jakou pěknou ruku jsem si přivezla". Co mě asi zaujalo nejvíc, byla výroba malých hlav, kde byl popsán proces, jak se z normální hlavy stane ta mini, nikdy bych neřekla, že je to skutečně možné, ale asi ano. 
Rozhodně výstavu mumie doporučuji. 

Na zastávce nás zastihl déšť, naštěstí než přijela tramvaj pršelo jen málo a tomu nejhoršímu jsme se vyhnuly. Návštěva IKEI byla nezbytná a pak už jsme jely domů. 



Byli jste také na pochodu? Nebo na mumiích?

10 komentářů:

  1. Jsi moc šikovná a sluší ti to. Já ještě na žádném pochodu nebyla.

    OdpovědětVymazat
  2. Ten pochod musela byť naozaj super akcia ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  3. Na Avon pochodu jsem nebyla, protože nikdy nějak nezjišťuji kdy je a o jeho konání se dozvím až zpětně, ale je to super zážitek a pro dobrou věc. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Bylo to úžasné, já si to taky moc užila:D.
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  5. Na Avon pochodu jsem nebyla ale pro příště bych určitě chtěla :) Líbí se mi ten nápad, všichni říkají že je u toho i skvělá atmosféra a navíc je to pro dobrou věc :) A na mumiích jsem byla, bylo to vážně zajímavé :)

    OdpovědětVymazat
  6. Na pochode som nebola, no muselo to tam byť fakt zaujímavé a krásne. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
  7. Na avon pochodě jsem byla před dvěma lety a bylo to super! :) akorát poslední dva roky se mi to vůbec nehodilo :(. Ale je to naprosto krásný projekt ! <3.

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat
  8. Nebyla, ale taťkova přítelkyně tam byla loni a předloni s dcerama :) Mě to moc neláká. Určitě je to super podpořit takový projekt, ale nemám ráda takovou masu lidí. Příjde mi, že si to takhle ani člověk moc neužije. Nemůže se vůbec hnout, je dost omeezený... Mám ráda svůj prostor :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat

Moc Vám děkuji za komentáře :) ♥