pondělí 1. července 2013

L. A. Candy - Lauren Conrad

Těšila jsem se, až se na knížky od Lauren Conrad vrhnu, především proto, že jsem na ně slyšela spoustu pozitivních ohlasů. Rozhodla jsem se začít knihou  L. A. Candy a pokračovat dalšími díly a poté se přesunout na její knihy Style a Beauty :) Tedy samozřejmě pouze v případě, že by se mi její styl psaní líbil, což se stalo. L. A. Candy jsem zhltla hned a už se nemůžu dočkat až si skočím pro další a další díl.
Její styl psaní se mi líbí, je jednoduchý, odlehčený, přesto s dávkou "něčeho" co tomu dodává šťávu, styl a díky tomu mají její knihy něco do sebe :)


L. A. Candy je především o dvou kamarádkách - Scarlett a Jane, které se právě přestěhovaly do L.A.
Jane Robertsová se chce stát organizátorkou akcí a k tomu jí má pomoci stáž u Fiony Chenové (známé a vyhledávané organizátorky) a také se vzpamatovává z rozchodu se svou první velkou láskou - Calebem, se kterým chodila rok a nechal jí krátce po nástupu na Yale, Scarlett Harpová nastupuje na U.S.C. Jane a Scar se seznámí s Bradenem, který je Jane moc sympatický a líbí se jí, bohužel má přítelkyni Willow. Jednou v klubu za nimi přijde Trevor Lord (producent) a navrhne jim účinkování v nově připravované reality show. Dívky díky tomu dostávají nový byt, oblečení, mobily ... spolu s nimi mají v téhle show, s názvem L. A. Candy, vystupovat ještě další dvě dívky - Madison Parkerová a Gaby Garciová. Show má úspěch a z holek se stávají známé tváře, publikum si oblíbí především Jane a tak když začne randit a Jessem (synem dvou slavných herců) stává se z nich zbožňovaný pár.
Vše se ale pokazí po oslavě Jessových jednadvacátých narozenin, kde se chová jako "blb" a také flirtuje s neznámou blondýnkou. Jane je z toho špatná a nechce s ním mluvit, Madison ale kuje pikle (dělá to proto, že Jane sklízí většinu úspěchu a je oblíbená, ale M. si myslí že číslo jedna má patřit jí) - pošle Bradena, aby se za Jane šel podívat a zároveň k Janenině a Scarlettině bytě pošle fotografa, aby pořídil kompromitující fotky; což se mu také povede, Jane a Braden se spolu vyspí ... ráno poté k Janě přijde Jess, ovšem v čase kdy už tam Braden není, a chce se usmířit. Jane neví jak z toho ven a dává si čas na rozmyšlenou, o tom co Madison provádí vůbec neví a důvěřuje jí.
Madison poté ukáže fotky Jessovy a chce ho donutit aby je předal bulvárním plátkům. Poté se v novinách a na internetu rozšiřují fotky Jane a Bradena. Když se o tom dozví Scar ihned běží za Jane, u jejich bytu potká  Madison, ani jedna o jejích intrikách neví a Madison nakuká Scar, že fotky nechal zveřejnit Jess, Scar se  proto vydá k němu domů a Jane nechá s Madison. U Jesse se ale dozví, že fotky nechala zveřejnit Madison, Jess jí řekne že ať je jakýkoliv, Jane by tohle neudělal, ale že mu došlo příliš pozdě co Madison chystá. Scar spěchá domů, ale Jane ani Madison už v bytě nejsou, najde jen vzkaz od Jane, že odjela s Madison do domu M.rodičů, kde není signál, protože si od všeho potřebuje odpočinou ...
tak končí první díl :)

Četli jste něco od LC a líbili se vám knihy? 

L. A. Candy

:)


2 komentáře:

  1. Ještě jsem od ní nic nečetla, ale taky jsem chtěla tu knížku Style, v čj jsem jí ale ještě bohužel nenašla, tak snad jí brzy přeloží :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ona má bestovní knížky, zbožňuju je i její styl =)

    OdpovědětVymazat

Moc Vám děkuji za komentáře :) ♥