úterý 11. listopadu 2014

Drákula - seriál

Nedávno běžel na Prima COOL tenhle seriál, v televizi jsem viděla asi jen poslední dva díly, ale zalíbil se mi a tak jsem se rozhodla kouknout na něj od začátku ☺
Docela se mi zalíbil a jsem dost zklamaná, že se rozhodli nenatočit druhou sérii, jsem ale alespoň ráda, že poslední díl skočil tak, jak skončil.

Seriál je samozřejmě o Drákulovi, který se právě přestěhoval do Velké Británie. Vydává se za obchodníka z USA Alexandera Graysona, jeho záměry jsou ovšem jinde, chce zničit Řád Draka a zároveň okouzlit svou vyvolenou Minu Murrayovou, kterou považuje za svou převtělenou ženu Ilonu (tu kdysi dávno nechal zabít právě Řád Draka).
Jeho pravou rukou je Renfield a jeho pomocníkem Abraham Van Helsing - ten s ním spolupracuje, neboť také touží zničit Řád, především Mr.Browninga, který nechal uhořet jeho ženu a děti; snaží se například vynalézt sérum, které by Alexandrovi umožnilo vyjít na slunce, což se mu posléze podaří.
Alexander mezitím systematicky ničí Řád, jednoho hlavního člena po druhém a docela se mu daří. Také se mu daří okouzlit milovanou Minu, ta je sice zasnoubena s jeho pracovníkem Jonathanem Harkerem, ten jí ovšem posléze podvede s její kamarádkou Lucy, která nevydrží tlak svědomí a vše Mině řekne, tím jejich vztah končí. Jonathan také vstoupí do Řádu.
V den, kdy má Alexander předvést svůj převratný vynález, zavede Jonathan dva lidi ze řádu do jeho dílny - uvede je jako novináře, ti ale stroj poškodí tak, že do 5 min. po uvedení do chodu vybuchne.
Mina se objeví na představení vynálezu, proto je Jonathan nucený říct pravdu (stále jí miluje), Alexander po něm chce, aby odvedl Minu, ta se sice brání, ale nakonec jí odvede tak daleko, že výbuch přežijí.
Mina utíká do Alexanderova doma, kde najde obrázek Ilony, objeví se Alexander, který jí vyzná lásku - alespoň to je happy end a seriál skočil docela dobře.
Bohužel se objeví závěrečná scéna, kde Van Helsing říká Jonathanovi, že Alexander je Drákula = to slibuje další díl, který bohužel nepřijde. To mě opravdu zklamalo, ta scéna slibovala další zápletky, které nebudou, ale alespoň že Alexander skončil se svolí láskou :D

Celá série se točí kolem Miny a Alexandera a samozřejmě okolo zničení Řádu, vypsat ale veškeré zápletky by bylo na dlouho a pokud budete chtít, tak se na seriál podíváte :)

Viděli jste? Co na seriál říkáte?




6 komentářů:

  1. Seriál jsem neviděla a asi by to nebylo nic pro mě :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky to není obvyklí seriál který bych sledovala, ale JRM mám ráda z Tudorovců, tak jsem koukla i na tohle :)

      Vymazat
  2. Vlbec teď nemám čas koukat na televizi, takže slyším o tomto seriálu poprvé :)

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oni to dávali docela pozdě, tak jsem na to náhodou narazila a pak se rozhodla na to juknout na PC ;)

      Vymazat
  3. Hledala jsem nějaký seriál na koukání, takže si mě hezky navnadila :)) Díííky

    OdpovědětVymazat

Moc Vám děkuji za komentáře :) ♥