pátek 1. září 2017

Výzva na ZÁŘÍ

Ahojky 🍞


Možná si pamatujete že jsem jednou dělala challenge na pití vody a docela mi to pomohlo. Tenhle měsíc bych chtěla zkusit něco trochu jiného a nového.
O co jde - rozhodla jsem se, že vynechám pečivo a sladké nápoje. To znamená žádný rohlík, donut, muffin, cola, kupované džusy, kupované ledové čaje ... no však víte co myslím. A už teď se mi stýská (to si jako nedám donutera až budu v Praze jo? Omg to jsem zase něco vymyslela 😂)


Tím to končí - na měsíc ZÁŘÍ se vzdávám pečiva a sladkých nápojů. Čaj a kafe si budu sladit stévií nebo si je prostě sladit nebudu. Budu dál pít vodu a k tomu především čaje a občas kávu. Nejde mi o to vyřadit vše najednou - že bych si řekla tak a nebudu jíst nic nezdravého - ani sladkosti, ani slané dobroty, ani tohle a tamto ... já bych to možná vydržela, ale rozhodně bych se k tomu pak vrátila ve větší míře než předtím. 
Znám se a vím, že na sebe musím pomalu, jinak z toho začnu být ve stresu, otrávená, nebude mě to bavit a až to skončí příšerně se přežeru :D
Tohle je pro mě taková super mini výzva, kterou můžu plnit a nebudu z toho na nervy co že to vlastně všechno nesmím. 
Neříkám, že se po téhle výzvě k pečivu už nikdy nevrátím, nebo že se nikdy nenapiju coly (třeba nenapiju, ale to není primárně můj cíl, můj cíl je to především výrazně omezit), ale ráda bych to omezila a tím, že si to zkusím a uvidím že bez toho (snad) dokážu být mi hodně pomůže. 
Po výzvě bych se ráda postupně navrátila ve zdravé míře k tmavému a celozrnnému pečivu a ke sladkým nápojům velmi výjimečně. 

Challenge: měsíc bez pečiva a sladkých nápojů
Cíl: omezit příjem pečiva, vyřadit bílé pečivo a omezení pití sladkých nápojů 

10 komentářů:

  1. Tak přeji hodně štěstí, at to vydržíš, co nejdéle :)
    Já pečivo nejím (skoro) vůbec a piju jen čaje a vodu, vyjímečně si dám džus, ale jinak se držím :)

    OdpovědětVymazat
  2. jéj, držím palce, nech vydržíš! ;) určite to však bude pre tvoje telo skvelé :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  3. Přeji hodně štěstí a těším se na závěr, jak jsi to zvládla :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  4. Hodně štěstí, já bych se sebou měla taky něco dělat:D ale zatím mám antibiotika tak až je doberu musím se už dokopat :)

    www.double-claire.blogspot.cz | GIVEAWAY o nálepky na notebook

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to držím palce, aby si výzvu splnila :D

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
  6. To ti držím palce, abys to vydržela :) pečivo bych ještě zvládla, ale sladké nápoje… asi ne no:D

    www.windypinkstyle.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. S tím pitím to není tak těžké. :) Já piju tak v 99% čistou vodu nebo neslazené čaje a tak jsem si na to zvykla, že uplně pohoda. :) A když si dám jen trošku oslazenou vodu sirupem, už mi to přijde šíleně sladké, jak nejsem na sladké nápoje zvyklá. :D Větší problém vidím v pečivu no, to třeba mě osobně by dost chybělo. Já pečivo jím, ale převážně se snažím jíst opravdu kvalitní a celozrnné. :)

    blog Days of Daysy

    OdpovědětVymazat

Moc Vám děkuji za komentáře :) ♥