úterý 30. července 2024

Střípky ČERVENEC 2024

Ahojky :)


střípky za červenec vydávám už 30.7., je to u mě netradiční, protože daný měsíc ještě neskončil a má to svůj důvod, 30.7. jsme totiž odjeli na naší první společnou dovolenou ve třech a to na Šumavu a jelikož z dovolené bude samostatný článek, tak vydávám střípky už teď.
Červenec... kdybych ho měla označit jedním slovem, byla by to jízda, nadupaný a úžasný měsíc.

Začala jsem ho u sestry, mamka tam hlídala zvířátka, tak jsem tam na pár dní jela taky, aby jsme spolu strávily nějaký čas a nebyla tam celou dobu sama. Z toho důvodu patří první fotka Elince :)

sobota 20. července 2024

Od umění k Potterovi

 Ahojky :)


s kamarádkou jsme si 13.7. udělaly super výlet do Prahy, o který se s vámi chci podělit. Pokud máte rádi umění nebo Harryho Pottera, tak by se vám mohl líbit :) 
Ve Valdštějnské jízdárně probíhá výstava Od Michelangela po Callora. Umění grafiky manýrismu. Na výstavě jsou k vidění sbírky z Musée du Louvre, především ze vzácné kolekce, kterou muzeu věnoval Edmond de Rothschild a některá z těchto děl nebyla nikdy zveřejněna. Největším lákadlem je kresba Michelangela Buonarrotiho. Já mám umění moc ráda, takže jsem samozřejmě hned zatoužila tuhle výstavu vidět, kamarádka K. byla pro a tak jsme vyrazily. 
K vidění ale bylo vidět i mnoho jiných obrazů, soch, i šperků. Manýrismus se zrodil v Itálii, vyznačuje se elegancí, fantazií a zálibou v symbolech a skrytých významech, mezi umělce patří právě Michelangelo, Raffael, Callot a další.

pondělí 1. července 2024

Střípky ČERVEN 2024

Ahojky :) 


tak to byla jízda - červen byl vskutku měsíc plný akcí a splněných snů a moc si vážím toho, co všechno jsem mohla zažít a prožít. Rok 2024 si vede vážně skvěle a já doufám, že v tom bude i nadále pokračovat. 
Jak možná víte z předchozích článků, splnila jsem si dva sny, jeden menší, druhý větší, ale oba jsem si užila. Článek bude opět plný procházek, akcí, kočičích lásek ❤, dobrého jídla a pití.
Také jsme prožili týden plný doktorů, ale bylo to vlastně super, především pro Celestýnku. 
Červen byl jednoduše krásný měsíc a budu na něj s láskou vzpomínat a už se moc těším na léto a na všechno, co nás čeká :)

V první řadě musím zavzpomínat na svojí nejúžasnější a nejbáječnější kočičku Mínu, která by 1.6. měla 13 narozeniny. Nebudu lhát, i když už to letos budou 4 roky, co mi odešla, stále mi strašně chybí a přijde mi neskutečné, že tady není. Stýská se mi každý den, když na ní myslím, chce se mi brečet, chybí mi kus mě a i když miluju naše holky moc a moc, Mína mi bude asi už vždycky chybět, ale jednou se zase setkáme ❤