čtvrtek 2. května 2013

Přátelé

Přátelé neboli Friends je o partě šesti lidí, žijící v New Yorku, tento seriál vznikl z dílny Davida Crana a Marty Kauffmanové. První díl byl vyslán 22.9.1994 a poslední díl 6.5.2004.  Jde o jeden z nejoblíbenějších seriálů na světě a byl vysílán ve více než sto zeních světa. Celkem je natočeno deset sérií, v seriálu se také objevuje řada celebrit, př. Julia Roberts, Brad Pitt, Bruce Willis a mnoho dalších.



Hlavní postavy:
Rachel Greenová (Jennifer Aniston) - krásná a praštěná Rachel, dávná kamarádka Monoci a láska Rosse. Miluje módu a později dokonce začne pracovat u Ralpha Laurena. Na začátku seriálu pracovala v oblíbené kavárně přátel - Central Perk. Prožila několik vztahů, chodila dokonce i s Rossem, ale rezešli se spolu, přesto spolu později prožijí noc a Rachel otěhotní a porodí dceru Emmu. Na konci seriálu chce Rachel odjet do Paříže, Ross jí stihne na letišti a řekne jí že jí miluje, Rachel přesto do letadla nastoupí, aby z něj později vystoupila a odjela za Rossem :)
Monica Gellerová (Courteney Cox) - Rossova sestra a dávná kamarádka Rachel, dříve byla hodně obézní, ale poté zhubla. Je velice pořádná, musí mít všechno uklizené, na svém místě a také je dominantní (musí být po jejím, je soutěživá). Pracuje jako šéfkuchařka. Během čtvrté série se se dá dohromady a Chandlerem, později se vezmou a adoptují spolu dvě děti.
Phoebe Buffayová (Lisa Kudrow) - Phoebe je volnomyšlenkářka, trochu praštěná, má sestru: dvojče Uršulu. Pracuje jako masérka, ale také zpívá a hraje na kytaru. Měla těžké dětství, které se podepsalo na její povaze. Představitelka Phoebe - Lisa Kudrow během natáčení čtvrté série otěhotněla, což producenti vyšeřili tím, že nechali Phoebe, aby odnosila děti svému bratrovi a jeho manželce. Na konci seriálu se provdá za Mika Hannigana, s kterým začala chodit v průběhu deváté série.
Ross Geller (David Schwimmer) - Moničin bratr, pracuje jako paleontolog v muzeu a přednáší na univerzitě. Rachel miluje už o střední školy. Je třikrát rozvedený, s první ženou má syna Bena, s Rachel má Emmu. Na konci seriálu se dá opět dohromady s Rachel.
Chandler Bing (Matthew Perry) - Chandler je velice veselý, stále dělá nějaký vtípky. Jak jsem již napsala, vezme si Monicu a budou mít dvě děti. Pracuje v reklamní agentuře.
Joey Tribbiani (Matt LeBlnc) - pracuje jako herec, než se Chandler oženil s Monicou, byli spolubydlící. Je to sukničkář - holky dostává na větu: "Tak jak to de?", stále něco jí a je trochu "přihlouplý" :D

Momentálně tento seriál můžete sledovat na stanici Smíchov ☺




A co vy a tenhle seriál?


3 komentáře:

Moc Vám děkuji za komentáře :) ♥