středa 25. října 2017

DO VODY

Ahojky 📖


Jak jsem si zmínila už před nějakou dobou, přečetla jsem knihu Do vody a konečně jsem se dostala k tomu, abych vám na tuhle knihu napsala svůj názor :) Dívka ve vlaku už tu je, takže Do vody je logicky hned za ní :D
Příště asi bude opět kniha od Liane Moriarty, protože ta už také před nějakou dobou vydala svou další knihu Poslední výročí a kdo mě trochu zná, ví tuhle autorku opravdu můžu :) Obě knihy - Do vody i Poslední výročí už mám přečtené nějaký ten pátek (no dobře, už dost dlouho), ale zatím nebyla nálada o tom nějak psát, to až teď, mám totiž konečně trochu času a klidu - čti jsem nemocná :D
A teď už Do vody ;) 


Do vody je kniha, která je opět složena z více postav a jak jsem již několikrát psala, já to mám ráda :) V Dívce ve vlaku šlo o tři ženy, tady je těch postav o něco víc, ale to mi vůbec nevadilo, naopak mě bavilo mezi nimi přeskakovat a koukat se na něj z různých úhlů :)
Stejně jako Dívka ve vlaku má tato kniha svoje obdivovatele na jedné straně a ty co si myslí že je to "blbost" na druhé. Asi je jasné kam patřím já. Upřímně musím říct, že se mi tahle kniha i líbila více než Dívka ve vlaku - líbilo se mi víc postav, příběh a prostě všechno :)

Kniha začíná tím, že se Jules vrací do městečka Beckford, aby identifikovala tělo své sestry Nel a postarala se o její dceru. Nel se utopila v místní TŮNI TONOUCÍCH, o které také psala knihu - což se mnohým obyvatelům městečka nelíbilo. V této Tůni se totiž utopilo již více žen, což Nel fascinovalo. 
Rozjíždí se tak pátrání po tom, zda Nel skočila sama, zda šlo o nešťastnou náhodu nebo dokonce vraždu ... Jules postupně odkrývá život své sestry, se kterou několik let nemluvila, ale také tajemství Tůně tonoucích, ale dozvídáme se toho mnohem více, neboť se odkrývají i další příběhy a osudy lidí z tohoto malého městečka.
Jaké je tedy ono tajemství? To někteří již vědí a kdo neví, musí si knihu přečíst ;)

Osobně mi nedělalo problém běhat mezi postavami, ale pro někoho může být těžší se zorientovat, příběh se mi velmi líbil, byl zajímavý a pro mne čtivý. Nemohla jsem se dočkat co dalšího mi nové stránky přinesou. 

Osobně bych knize dala 90%, takže doporučuji :)



4 komentáře:

  1. O Dívce ve vlaku jsem už slyšela, toto ale vidím prvně. Vypadá zajímavě :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se líbila, ale nesmí člověku vadit tolik postav, jinak je to pro čtenáře pak chaos :D

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Dle mého byla super, ale slyšela jsem už o spoustu negativních názorů, člověk si holt musí udělat obrázek sám :)

      Vymazat

Moc Vám děkuji za komentáře :) ♥