čtvrtek 2. května 2019

A všechno je jinak ... zase

Ahojky :)


život si s námi někdy hraje, což jsem si nedávno potvrdila a zkusila na vlastní kůži.
Nedávno jsem psala o svém bytě, který jsem si koupila a kam jsem se měla v létě stěhovat. A najednou je všechno jinak.
V únoru jsem něco řešila s ex přítelem, pak jsme ještě párkrát viděli a najedou BUM - jsme zase spolu.
To by problém nebyl, problém nastal v tom, že on taky koupil byt. V Plzni a daleko větší než je ten můj, i když potřebuje pár úprav :) No a po dlouhém rozhodování a rozhovorech jsme se dohodli, že budeme bydlet v Plzni a druhý byt (ten, co jsem koupila já) budeme pronajímat.
Upřímně se strašně těším a děsím zároveň. Absolutně nevím, co to je, pronajímat byt a jsou chvíle, kdybych se ho nejradši úplně zbavila. Pak si ale zase připomenu, že budu mít aktivní příjem navíc a už to není tak zlé. Prostě, i něco zlé je pro něco dobré :)

Momentálně tedy probíhá v bytě rekonstrukce - měla by se položit nová podlaha do kuchyně, obýváku a ložnice a pak se složí kuchyňská linka. A já už se pomalu hrabu ve věcech, které budu chtít sebou a které můžu vyhodit. Protože s takovou rychlostí jsem nepočítala. A taky se pomalu ale jistě začínám balit - zatím věci, co tak nepotřebuji.

Je to dost zmatené a já si musím na všechno pořádně ještě zvyknout nebo spíš dozvyknout, tak nějak už jsem nové situaci přivykla, ale ještě ne na 100% :) Takže se nakonec můžete těšit na články z rekonstrukce a články ze zařizování budou také, jen z jiného bytu, než jsem si původně myslela :D

Na závěr bych tedy chtěla podotknout, že jsem strašně šťastná, i když trochu zmatená a že se strašně těším co bude dál. Protože jak je vidět, člověk míní, Pán Bůh mění ;)

Mějte se krásně :)

29 komentářů:

  1. Tak to sú závežné rozhodnutia. Dúfam, že Ti to všetko výjde. Nepredať byt späť je podľa mňa fajn voľba, už len preto, že taký byt sa jendoducho nestratí a nevieš ako vysoko budú ceny v budúcnosti :P Držím palce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Přesně tak a teď jsou, alespoň u nás, podnájmy hned fuč :D

      Vymazat
  2. Přeju Ti hlavně hodně štěstí, snad bude vše v pohodě a už se těším na články ze zařizování:) Jinak byt bych také neprodávala, vlastnit nemovitost se vždycky hodí..

    OdpovědětVymazat
  3. Taky se těším na články o zařizování. Pronajímat byt považuju za rozumnou volbu - můžeš si taky vytvořit nějakou finanční rezervu, která se vždycky hodí. A přeju šťastnou ruku při výběru nájemníka, což je základ úspěchu (doporučuji nechat ho, aby si na sebe přihlásil elektřinu a plyn, abys pak při vyúčtování nedoplácela a neměla problém to z nájemníka dostat)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Ano, přesně to mám v plánu a určitě budu vybírat hooodně pečlivě :)

      Vymazat
  4. Držím palce, aby rekonstrukce byla úspěšná a co nejrychlejší! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Život je opravdu nepředvídatelný :) Držím palce, aby sis na novou etapu co nejdřív zvykla a rekontrukce byla rychlá a úspěšná :))

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to jsou opět velké změny :) Život je někdy vážně nepředvídatelný. Ale hlavní je, že jsi šťastná a těšíš se :)

    OdpovědětVymazat
  7. na tvem pribehu je videt jak je zivot nevyzpytatelny a dokaze se zmenit ze dne na den a vse je jinak :) tady je to v krasnem pozitivnim smyslu, coz je super: ) je skvele, ze vam to takto vyslo :) a budu drzet palce at vam to klape i pri spolubydleni. ja drzim nazor, ze cloveka nejvic poznas tak, kdyz s nim jedes na dovcu nebo se s nim sestehujes :) muze byt i narocnejsi a o kompromisech :) ale hlavni je abyste byli oba spokojeni a stastni. .))
    my se s pritelem sestěhovali pred 1,5 rokem a bylo to to nejlepsi rozhodnuti

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak u nás to taková změna nebudde, bydleli jsme spolu 7 let, takže tohle “poznávání” už máme za sebou 😉

      Vymazat
  8. Holka ničeho se neděs, pronajímání bytu je ten nejlepší příjem, který existuje. Fakt je to ta nejlepší investice jaká existuje. Sama také plánuji (spíš doufám🤪), že budu investovat do nemovitostí. V téhle době je byt/barák velkej dar.

    Verča ze Ztracena v Praze

    OdpovědětVymazat
  9. Jak se říká... Co se má stát, stane se :) Asi to tak mělo být a pronajímání bytu je rozumné rozhodnutí. Ať Vám to oběma klape a už je před Vámi jenom to dobré :)

    OdpovědětVymazat
  10. Mít pasivní příjem z pronájmu je bezva! :) A je super, že jste se dali tak dokupy a budete spolu bydlet v novém. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byt se prodá nakonec, ale jsem ráda že jsme spolu :) holt něco za něco

      Vymazat
  11. Nedá se říct, že by ses nudila! A pasivní příjem je vždycky fajn :)

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat
  12. Veľa šťastia s rekoštukciou, noazaj držím palce (ja totiž neznášam celý ten proces a to, že sa do jednej pomaly ale isto púšťam aj ja tomu nepridáva :D )

    OdpovědětVymazat
  13. Tak to koukám! Ty to máš opravdu jak na houpačce. Pamatuji si, jak si tady psala několikrát o tom bytě, tak jsem se těšila až bude nějaký článek ze zařizování a ty pak máš takové překvápko. Tak držím palečky ať vám to klape a pronájem bytu ať brnkačka :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Můj byt se nakonec prodá, akorát se neví kdy, stavba nabrala dost skluz, nebo spíš kolaudace :D

      Vymazat
  14. Téda, člověk fakt plánuje a stejně se to vždy vyvede trošku jinak. Pronajímání bytu je super příjem, takže hlavně přeji spolehlivé nájemníky a určo to bude jenom dobrý! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On se byt nakonec bude prodávat, takže nájemníky řešit nemusím :)

      Vymazat

Moc Vám děkuji za komentáře :) ♥