neděle 1. září 2024

Střípky SRPEN 2024

 Ahojky :)


tak léto je za námi, alespoň kalendářně a je tu září, první podzimní měsíc. Vzhledem k počasí mi ale bude asi chvilku trvat se přenastavit. Ne vždy tomu tak bylo, ale teď se snažím vychutnat si každé období naplno a ne v půlce léta vzdychat po podzimu, na konci podzimu po zimě, v zimě po jaru a na jaře po létě, už mě to nebavilo, být takhle negativní, nespokojená, na něco neustále čekat... proto jsem se přenastavila a jsem mnohem spokojenější. Pokud to na mě jde, sama otočím v hlavě a začnu si vyjmenovávat věci, kvůli kterém je zrovna dané období super a po čem bych v tom jiném období vzdychala, kdybych chtěla, aby bylo to, co je (například v zimě bych si říkala, aby už bylo teplo, dalo se chodit ven jen tak nalehko apod.) a ono to jde a funguje mi to. Teď už tu ale září je a já začínám podzimovatět 🍂
Ovšem teď, teď ještě chvilku strávím s létem, tím úžasným létem, které přineslo sluníčko, koupání, ledové kávy a hory zmrzliny, procházky mezi stromy i bez, spoustu venkovních akcí a dlouhých letních dnů, kdy nás sluníčko hřálo po mnoho hodin a my si užívali spousty světla. 

Srpen začal skvěle - na dovolené na Šumavě, rozepisovat se nebudu, to už jsem udělala v samostatném článku zde :)



Druhý den po návratu jsem vyrazila s kamarádkou K. na prohlídku Semlerovy rezidence a byla to pecka. Průvodce toho věděl opravdu hodně a bylo znát, že ho to baví a zajímá. Fotit se tam nesmí, ale můžete mi věřit, že je to tam krásné a rozhodně stojí za návštěvu :) Celý Loos a jeho byty/vily jsou hodně zajímavé, jeho koncept a nápady. Bydlet bych v tom nechtěla, spoustu věcí bych nedala, rozhodně měl ale styl.






Goldinka je hooodně mazlivá ❤


Domácí grilovačka - brambory pečené v troubě, maso naložené a upečené v našem Tefal OptiGrillu, k tomu něco na způsob tzatziků a byl z toho výborný oběd. 


No a pak šup na "dovču domů". Víc si můžete přečíst tady :)



Jsou to lásky 💞
Celestýnka čím dál tím víc chápe, jak se má k holkám chovat a je krásné to sledovat. Jsem ráda, že vyrůstá se zvířecími "sourozenci", že se už od mala učí, jak se má ke zvířátkům chovat a jak s nimi zacházet. Ne vždy jí to jde, ale ten pokrok je ohromný.


Malej démon 👹


Chodské slavnosti - Vavřinecká pouť 2024 a s tím i 70. výročí.
Moje nejoblíbenější pouť a letos to byla pecka - atrakce, dobroty, super počasí a skvělá nálada.
Celestýnka se povozila na svojí první atrakci a užila si to, asi bude po mě :)



A já si samozřejmě taky zajezdila, jen jsem si vybrala ty rychlejší 😁


Ano, hádáte správně, tam nahoře si lítám já 😄
A ano, hned po nástupu (nastupovaly jsme první, takže jsme čekaly nahoře, než se ty dole usadí) jsem toho litovala a říkala, že už mi to jako výhled stačí a můžeme jít, ale dala jsem to a ani blbě mi nebylo 😁


Ochutnat zmrzlinu alá chodský koláč byla nutnost.




Místo balónku dostala rumba kouli a nadšenost byla veliká.
 



Od tety s rodinou dostala z pouti Medvídka Pú 🐻


Procházka v parku Homolka a ledová káva ze Smetanky nemohla chybět 🧊



Je tam super hřiště a mají tam i houpačku pro malou :)





Je neuvěřitelné, že nedávno to bylo jen vozící se miminko a teď si hraje s kamarádem na hřišti 😊




Zamazat se nám nevadí, se vypere... koupí nový 😄



Moc mi nejde dodržovat pitný režim, waterdrop znám už dlouho, ale teď jsem je našla v DM drogerii, tak jsem si řekla, že si je zase koupím, když už je nemusím objednávat a zatím super :) 


První domácí majonéza a hlásím, že se povedla. Příště by mohla být hustší, ale chuťově skvělá. 


A rovnou jsem s ní udělala club sandwich s domácími hranolkami 😋 



Duhu dostala od babičky a dědečka :) 


Srpen nebyl jenom super, potkala nás první nemoc - šestá nemoc, bylo to náročné, zvlášť ty noci, malá i tak krásně spala, ale museli jsme kontrolovat teplotu a srážet horečku, takže jsme byli dost zombie, ona to ale většinou prospala a vzbudilo jí to vždy jen jednou za noc. Naštěstí to začalo v sobotu a v úterý už bylo dobře, takže jsem na to nebyla sama a manžel vstával se mnou :) 
Jinak to malá zvládala statečně, občas plakala, ale většinu času byla dál usměvavá ❤



Dostala také dvě nové lahvičky, byla jsem hodně zvědavá, jak se naučí pít brčkem a ona mě opět překvapila, hned věděla jak na to, prostě si to vzala a pila :D


Naše odměna 🍔 


Linguine s omáčkou a kuřecím masem :)



22.8. - Mezinárodní den duhových dětí, tedy dětí narozených po ztrátě, oslava mateřství a vzpomínka na naše andělská miminka.
Víc jsem se o tom rozepsala už minulý rok, kdo by chtěl, článek najde tady.
Mámou jsem se stala s naším skřítečkem, miminkem, které odešlo moc brzy, ale které budu navždy milovat a které bude vždy moje první. Duhová miminka mají kromě jiného pomáhat uklidnit emoce, mají přinést smíření, já si nemyslím, že bolest někdy odejde, nebo že se s tím jednoho dne smířím, ale s naší duhou se ta bolest snáší daleko lépe 🌈

Kalíšek mám dělaný na zakázku ❤




Naučila se lézt na škrabadlo, divoška jedna :D


Tomuhle jsem neodolala 💜


Taky dostala svojí první panenku, vybrali jsme látkovou od Little Dutch, konkrétně Annu, hodně se mi líbila a Anna byla její prababička a je její babička, takže to má i krásný význam. 


Po dlouhé době na farmářské trhy :)



Spolu ❤


Všude a u všech jsem to viděla, tak jsem to taky zkusila... a nechutnalo mi to 😂



Stejně jako minulý rok, i letos proběhl v rámci Sportmánie barevný běh a ten jsem si nemohla nechat ujít :) 





Goldinka taky vypadala, jako by běžela - potulila boty a batohy, co jsme nechaly na chodbě :D


To nebe bylo nádherné ❤


Schovaná kavárna slavila šesté narozeniny, tak jsem si alespoň zaskočila pro ledovou kávu sebou.



27. sprna vypukla sezóna PSL (pumpkin spice latté), tedy pro ty, co mají kartičku, takže jsem si pro něj samozřejmě hned běžela 🎃
 

Zapečené gnocchi s alá bologneskou omáčkou 😋




Dýňová polévka - začala jsem jí dělat podle nového receptu a je úžasná, už jsme jí měli asi 3x 😆



Burger z Delishe je vždy sázka na jistotu :) 


Poslední srpnový den jsme strávili na farmářských trzích, kromě snídaně jsem si koupila i boží maliny a makronky (pekanový ořech je topka) 




Jahodová merenda pro všechny :) 


Jestli nějakou polévku doopravdy miluju, tak je to hovězí vývar - a když jsou v něm nudle a knedlíčky, je to úplně nejlepší. Jak to máte s vývarem vy? :)


Co Váš srpen? :)



28 komentářů:

  1. Myslím, že letošní léto si každý užil na plné pecky)))) prostě léto jak má být. Malá je úžasná a roste jako z vody. Srpen jste měli krásný,tak hurá do září.
    Vývar u nás ? Taky nudličky i knedlíčky🥘
    A ještě jednou díky za tip na pražskou kavárnu HP.
    Naše L. už tam byla 2x a vždy se vrátila nadšená.
    Hezké září Eva http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. Plný zážitků, tak to má být. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný srpen! Spousta radostných chvílí! Vrátila si mne do dětství, několikrát jsme byli na dovolená na Babylonu a na Chodské slavnosti jsme se moc těšili a užívali si je. Ty koláče...ach! Holčička roste jako z vody!
    Přeji hezké odpoledne, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super, joo ty koláče, lepší neznám. Bohužel roste, nejradši bych jí trochu zastavila :D

      Vymazat
  4. Hezký srpen. A malá už pořádně povyrostla :).
    Pokud jde o vývar, tak já vlastně jiné polévky nejím (s výjimkou dýňovky od syna). Nejlépe bez zeleniny, ale s domácími nudlemi od mámy :) a s knedlíčky nebo masem.
    Hezké září

    OdpovědětVymazat
  5. Moc vám to, holky, sluší :) Celestýnka roste jako z vody <3 Mňam, děláš mi chutě :D Na atrakce jsem srab :D Ale jednou jsem byla v Prátru, tak jsem šla i na atrakce, na které bych jinak nešla :D Ale dost jsem se bála. Měli jste krásný srpen :) Já ho měla hlavně učící

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme. Přiznám se, že už jich taky nezvládnu tolik, jako dřív, holt stárnu :D

      Vymazat
  6. Srpen nabitý akcemi, určitě jste si to moc užili! Barevné běhy mám ráda, naposledy jsme byli 3r zpět v Pardubicích a moc ráda na to vzpomínám. Malá roste do krásy, už je z ní velká slečna. Moje nejoblíbenější polévka je jako ta tvoje, s nudlemi a knedlíčky :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, taky je mám moc ráda :) Jo, je prostě nejlepší :D

      Vymazat
  7. Nemoci u dětí jsou vždy nejhorší :/. A taky nechápu, jak tak rychle rostou! Jinak to vypadá na hodně záživný srpen :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, jsem zvědavá, jak zvládnu tu další :D Já taky ne, uteklo to strašně rychle, přijde mi, že jsem si to maličké miminko vůbec neužila :)

      Vymazat
  8. Krásný měsíc jsi prožila :).
    Já v létě dělala poprvé slaninovou majonézu, karamelizovanou cibulku, housky i hamburgery, to bylo žraso! :D

    OdpovědětVymazat
  9. Opět nabitý a především krásně prožitý měsíc. :) Také synovi pořizujeme hračky, které rozvíjejí. Ale flaška s brčkem je pro něj zatím problém. :D

    OdpovědětVymazat
  10. opět skvěle strávený měsíc a malá krásně roste :) syn z brčka uměl taky hne pít a teď už pije i z kelímku :D ani to nebylo třeba nějak trénovat, prý mu sepnula dobře kolečka a ví, jak na to :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Z hrníčku už to umí dávko, ale brčko je přeci jen úplně jiný systém :)

      Vymazat
  11. Šestá nemoc nás minula, specializujeme se jen na tradiční chrchlánky. Jako třeba teď. Druhý týden školy a už mám paragraf. :D
    Zvířecí sourozenci jsou super. Jen mezi těmi našimi dochází často ke sporům a nějak nevím, jak je řešit. Potřebovala bych, aby měla fena rozum a dalo se s ní promluvit. Achjo.
    Naše Eliška je taky mazlivá.
    Tak ať vám teď zdraví přeje. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to zase musím říct, že jinak nikdy nic nechytla, i když ten kontakt byl :) Snad se to ustálí, u nás musím říct, že holky jsou rozumné, pokud se jim něco nelíbí, tak odejdou, pokud to jde, včas, ale musím je pochválit, i když je třeba čápla za ocas, tak ví, že my hned zasáhneme a nikdy se po ní neohnaly, hned říkáme, že takhle ne a skvěle se to malá učí :)

      Vymazat
  12. Krásný srpen plný zážitků. 🙂

    OdpovědětVymazat
  13. Semlerovy rezidence bych též chtěla navštívit, inu snad někdy 😃 A ono takový správně nadšený průvodce je radost😍 my letos měli štěstí a narazili v klášteru Želiv na jednu mladou holčinu, tak šestnácti letou a tam měla znalostí, že jsme nestačili zírat 😃 boží prohlídkyla to byla😃

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za mě pecka a souhlasím, dobrý průvodce umí udělat hodně :)

      Vymazat
  14. Zase to vypadá, že jsi měla super měsíc :-) Já si srpen také užila.

    OdpovědětVymazat

Moc Vám děkuji za komentáře :) ♥