pondělí 16. března 2015

Paella

Paella je výborné jídlo a mě vždy hodně zasytí, taky proto jí mám tak ráda. Já jí dělám z kuřecího masa, ale znám lidi kteří jí milují s krevetami, mořskými plody atd. Také jsem se setkala s množstvím receptů, které se od sebe sem tam liší. Já miluji tento a vařím ho opravdu ráda ;)

Měli jste už paellu? Máte jí rádi?

Ingredience:
  • klobása chorizo (když nemůžu sehnat tak ale vezmi jinou)
  • kuřecí maso
  • cibule
  • červená paprika (zelenina)
  • hrníček hrášku 
  • 1 - 2 jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku 
  • lžička citrónové šťávy
  • 2 hrníčky bílé rýže
  • 5 hrníčků kuřecího vývaru (já ho dělala jen z kostky)
  • 2 lžičky červené papriky (koření)
  • lžička tymiánu
  • bobkový list
  • sůl
  • pepř
Ingredience
Postup: 
  • nakrájíme si klobásu na půlky nebo čtvrtiny, kuřecí maso nakrájíme na kostičky. Cibuly nakrájíme na malé kousky a jarní cibulku na kolečka, papriku nakrájíme na proužky, česnek rozetřeme. Připravíme si vývar na 5 šálků.
  • nejprve posmažím a podusím klobásu, jenom na chvilku jí hodím na pánev. Potom jí dám okapat - vypeče se hodně tuku

  • osolím a opepřím kuřecí maso, které následně osmažím. Když je hotové, dám ho stranou do mističky

  • do pánve dám cibuli, část jarní cibulky, papriku (zeleninu) a česnek a smažím do změknutí, potom do pánve přidám rýži a ještě chvilku smažím - opravdu chvilku 2 - 3 minuty


  • pak přidám vývar, do něho hodím tymián, bokový list, klobásu, kuřecí maso a zasypu paprikou (kořením), přivedu k varu, pak zmírním plamen a nechám dělat cca 10 - 15 min. (dokud se většina vývaru neztratí)
  •  pak přidám hrášek a lžičku citrónové šťávy


  • nechám ještě povařit, pak to ozdobím zbytkem jarní cibulky a podávám :)
Měla jsem hlad, takže se z toho ještě kouřilo když jsem nabírala :D

16 komentářů:

  1. Ahoj! pekný blog nechceš sa navzájom sledovať? http://zivotpubertiacok.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  2. ahoj :) paellu som ešte nemala, ale vyzerá úplne delikátne! :)
    www.madein-slovakia.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Nie ešte som to nejedla ale každopádne ďakujem za tip! :-)
    Dijoun&Klaudi

    OdpovědětVymazat
  4. Paellu jsem ještě neměla, ale podle těch surovin bych si určitě pochutnala :) A takhle mi dělat chutě, no to se teda nedělá :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jí určitě doporučuji, ó pardón, ale nevím jestli mi povede se toho vyvarovat :D

      Vymazat
  5. Paellu miluju, dávám si ji vždy v Nordsee <3 :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ja som si to dala v Barcelone na obed a teda veľmi mi to nechutilo. Bolo tam strašne veľa cibule a to ja neznášam.

    Pozývam Ťa do mojej GIVEAWAY :) Nika z Break the Rules

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já cibuli také nemusím, takže jí dam dávám málo, v tom je právě super když si jí člověk dělá doma, přizpůsobí si jídlo své chuti ;)

      Vymazat
  7. Super.. paella není tak těžká a je jen na tobě jaké maso tam dáš a jaké ingredience. Paella má totiž nekonečno způsobů.. Jednou jsem si ji dala v jednom menším městě ( Castellon ) s mořskými potvorami a to byla teprv dobrota

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, jak jsem psala, také znám lidi co jí zbožňují s mořskými plody, krevetami, ale i s hovězím znám atd. je výborná že si jí člověk "přizpůsobí" :)

      Vymazat

Moc Vám děkuji za komentáře :) ♥