pondělí 14. srpna 2017

Chodské slavnosti - Vavřinecká pouť 2017

Ahojky 🎡


Někteří z Vás už možná vědí - alespoň jsem to tu několikrát zmiňovala, že jsem od Domažlic, narodila jsem se tam atd. a i jeden článek z naší pouti už tu byl a letos jsem se rozhodla si to zopakovat. Možná proto že jsem stále plná dojmů a strašně jsem si to užila :)

Naše pouť není tak známá jako třeba Matějská, ale není to ani žádná malá prďolka a spousta lidí Chodské slavnosti v Domažlicích zná - a já se nedivím, chodím tam od dětství a stále to miluju ♥
Je tady teda vždycky příšerně lidí, hlava na hlavě (hlavně v sobotu) ale s tím se prostě musí počítat a nejvtipnější hlášky mi přijdou od lidí co jsou v tom chumlu taky a pronáší řeči typu "proboha to je lidí" "to je strašný" atd. Já nevím, ale tak prostě s tímhle se musí počítat a buďto to chci vidět, chci tam být - tak se s tím musím smířit a nebo tam nelezu :D Ale to trochu odbočuji no 

Na slavnostech jsou strašně krásné trhy, stará řemesla. tradiční chodské věci, koláče ... především na náměstí, dole pod náměstím jsou pak tradiční trhy s oblečením, blbostmi a tak, určitě to znáte, navíc i pouť je tu super a na to že ten plac není kdoví jaký tak je tam atrakcí dost - a to jak pro velké, tak pro malé, pro ty co mají radši klidnější povození i pro adrenalinové nadšence (to jsem prosím pěkně já)

V sobotu jsem šla s kamarádkou, nejprve jsem byla úplně v šoku, protože chyběla CENTRIFUGA. Taková starší atrakce, vozíte se tam hlavou dolů. Já jí miluju, byla to moje první atrakce takového typu na kterou jsem kdy šla (respektive ségra mě tam i přes moje protesty vytáhla, bylo mi asi 9 nebo 10 let), díky ní jsem zjistila že tohle miluju, že se mi to líbí a pak už jsem na žádné "dětské" atrakce nechodila. Navíc je to pro mě (teď) to nejslabší co může být, tak zjišťuji jestli se mi náhodou nedělá špatně a ona tam nebyla - no šok. Takže jsme si šly pojít trhy, abych se uklidnila a pak mě začala bolet hlava, takže v sobotu jsem na žádnou atrakci nešla. Ale i tak to bylo super - prošly jsme si trhy, nakoupily dobroty, viděly super hudební soubor atd. 

Začala jsem Virgin coladou - řídila jsem takže jediná možnost byla nealko :)

Hudební skupina - ukázka dole. Hrály fakt krásně


Doplnění tekutin a nej-krás-něj-ší flaška ♥

Asi drak?

Ledovka

Turecký med - štípaný na špalku. Tradice :)
Ano, vím že tohle není pouťová fotka, je to jen taková ilustrační fotka - protože 12.8. bylo padání hvězd - tzv. Perseidy, nebo tedy 12.8. bylo maximum spadlých hvězd a my se šli se ségry rodinou a zvířectvem (které jsem celý předcházející týden hlídala) podívat na louku a já (asi - na jiný zážitek si nepamatuji) viděla poprvé padat hvězdy, a hned několik a bylo to vážně super :)

Hvězdy

V neděli jsem jela na pouť se ségrou (druhou) a neteří. Ségra je ta co mě jako malou vytáhla na centrifugu, ale už kolik let na atrakce nechodí (prý už se jí dělá špatně) takže jsem na ně vlezla s neteří - Aničkou. Jak první jsme šly na Kamikaze.
Kamikaze by bylo super, kdyby měli lepší připoutání - takové to jako je jinde, jak vám to kolové silně stlačí k tělu a vy se skoro nemůžete pohnout. Tady to bylo volnější - takže když nás nechali vyset hlavou dolů tak jsem se musela silně zapřít ramenama a nohama abych si nedala nohy za hlavu a lítala jsem tam jak hadrová panenka - takže lepší připoutání a bude to super atrakce :) Ale aspoň to byl zážitek :D

Kamikaze


Booster - vypadá to strašně, ale ve skutečností to tak strašné není (alespoň ne tolik, na kolik to vypadá). Jako když jsem čekala na jízdu a koukala se tak jsem si říkala něco jako "No já nevim jestli je to dobrej nápad ..." a pak, hádejte co, samo jsme nastoupily jako první takže co ... vyvezly nás nahoru a my nahoře čekaly až nastoupí ty dole. Výhled to byl parádní (pokud netrpíte strachem z výšek), byly jsme asi výše než věž a výhled jsme měly na celé Domažlice i okolí a byla to paráda. Ale ten pocit že tam vlastně tak jste - prostě jen na té sedačce, v té ohromné výšce, to byl tedy pocit. No a tam nahoře už jsem si říkala věci jako "Bože, to byl ale fakt blbej nápad" a "Kam sem to vlezla", ale jídla byla suuuuper. 
Takže Booster nejlepší

Booster


Techno, no musím říct, že už minulý rok mi bylo po téhle atrakci lehce špatně a letos to bylo ještě horší - příští rok už to riskovat nebudu :D Takhle, ono je to super a špatně mi není skoro celou dobu, špatně se mi udělalo až v posledních vteřinách kdy se naposledy zrychlovalo, jinak to byla pohoda. Asi mi začíná točení v točení (když se točí celá konstrukce + ještě vy samostatně) vadit

Techno

V čoudu


Višňovka

Dostala jsem ♥

Pro neteře - Rozinku (Hello Kitty) a Dorotku (Minnie), synovec a druhá neteř dostali něco hned na pouti,
protože jsem byla s nimi

Moje Minnie

Marcipán už je tradice

To se stane, když se vší silou držíte na Kamikaze
Chodíte rádi na poutě? A na atrakce? A co hvězdy, viděli jste padat?
Dejte vědět :)

9 komentářů:

  1. Tie kolotoce vyzerajú úžasne. Aj napriek tomu, že kolotoče ľúbim asi by som na tieto nešla. :D Čím som staršia tým viacej sa bojím, aj keď predtým by som sa určite nechala prehovoriť. Inak skvelé fotky, vyzerá to tak že si si to užila aj ako šofér. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky už mám větší strach než když jsem byla mladší, ale zatím ho překonávám 😄

      Vymazat
  2. Tu lahev na vodu mám také, akorát koupenou na letišti a je dokonalá! :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkné fotky :) na poutě chodím ráda, ale na atrakce ne :D je mi špatně, jenom to vidím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím říct že když jsem koukala ma Booster s lístkem v ruce taky se mi začalo dělat blbě 😄

      Vymazat
  4. SKvelý článok! Muselo to byť super, rada by som šla aj ja :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat

Moc Vám děkuji za komentáře :) ♥