středa 15. listopadu 2017

POSLEDNÍ VÝROČÍ

Ahojky 📚


Někteří již možná vědí, že mám ráda autorku Liane Moriarty a tak když jí okolo léta vyšla nová kniha, musela jsem jí hned mít a taky přečíst :) a opět mě nadchla, zrovna jí čtu podruhé a tak mě napadlo o ní něco napsat :) 


Kniha se jmenuje Poslední výročí a stejně jako v jiných knihách této autorky se setkáváme s tím, že děj vidíme z více perspektiv - tedy od více postav.
Hlavní hrdinou je ale Sophii, je to žena, která má dobrou práci, je optimistická ale co jí trochu trápí je to, že jí bude čtyřicet a stále nepotkala toho pravého. Jednoho dne se jí ozve její ex přítel, který jí oznámí, že zemřela tetička Connie (která není jeho skutečnou tetou) a odkázala Sophii dům na Ostrově počmáraných blahovičníků, kde to Sophii miluje, především kvůli záhadě Munroových děťátka - Connie a její sestra totiž jednoho dne, kdy byly ještě mladé, našly v domě Alice a Jacka Munroových jejich dcerušku, čerstvě upečený mramorový dort a napůl vyluštěnou křížovku.Děťátku daly jméno Enigma a vychovaly ho - alespoň se to tak říká :D
Nic ale není jak má být a tato záhada skrývá více tajemství :)

Grace je krásná žena a čerstvá maminka, bohužel se u ní jaksi nevyvinul mateřský pud a ona ke svému synovi necítí žádné city, její manžel si o ní dělá starosti, Grace se začíná chovat divně a jejich manželství projde zatěžkávací zkouškou ... vydrží?

Veronica je Sophiina kamarádka a také sestra Thomase, který je také Sophiin ex přítel. Veronice se vůbec nelíbí, že Connie odkázala dům Sophii a snaží se závěť napadnout ...

V knize jsou i další postavy, ale řekla bych, že tyto jsou nejdůležitější :)
Co je za záhadou Munroových děťátka? Najde Sophii lásku? Jak to celé dopadne s Grace? A bude Veronica někdy spokojená?

No, na to si musíte knihy přečíst :)



4 komentáře:

  1. Musím si už konečne vyhradiť čas na knihy, tak veľmi mi chýba pohoda a dobrá knižka. :) Vďaka za tip.

    OdpovědětVymazat
  2. Keep reading... its culture...
    Xoxo from Portugal

    marisascloset.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Moc Vám děkuji za komentáře :) ♥