středa 30. srpna 2017

Zpětohledy 🏰

Ahojky 😉


Letos jsem byla na hradě a zámku v Horšovském Týně dvakrát - poprvé na prohlídce hradu, na zámku jsem byla minulý rok s kamarádkou a letos jsem se vydala na okruh HRAD a mamkou a neteřemi, ale samostatný článek jsem tentokrát nedělala, ale pár fotek bude určitě v randomu za srpen :); podruhé jsem by na ZPĚTOHLEDECH, což je kostýmovaná večerní prohlídka.
Jde tedy o to, že na prohlídka jdete večer - první prohlídka byla tedy v 18:30, my šly (šla jsem s maminkou) až ve 21:30, což mělo úplně jinou atmosféru než za denního světla, ale není to klasická prohlídka- je v kostýmech. Průvodkyně Vás vodí po místnostech, na začátku uvede o co vlastně jde, čeho se všechny scénky budou týkat, jaké je téma a poté vždy předestře co uvidíte, co se děje atd. a pak přijdou lidé v kostýmech a zahrají scénku. Takové mini divadlo - letos šlo o to, že komoří měl zařídit oslavu 50 narozenin svého pána a zároveň oslavu zásnub s jeho budoucí ženou. 

Je to opravdu super zážitek a já se tak vrátila do dětství, protože na něčem podobném jsem tam byla jako malá před cca 20 lety. Nevím už o co šlo, ale pamatuji si že tam byly "princezny" a prostě lidé v kostýmech.
Pokud něco takového v okolí máte, tak vřele doporučuji, je to úplně jiný zážitek než klasická prohlídka - tady také nešlo o normální prohlídku, na začátku jsme dostali stručnou informaci o zámku a hradu, ale nebyl to klasický výklad a prohlídka kdy chodíte z místnosti do místnosti a slyšíte historický výklad, zde šlo především o to divadlo. 
Celkově se mi to velmi líbilo a příští rok půjdu určitě zase :) 
A na konci byl mini ohňostroj - o to ve scénkách také šlo, alchymista se snažil namíchat směs co udělá buf a barevné obrázky na obloze, ale nedařilo se mu to, z čehož byl komoří na nervy, ale nakonec na to alchymista přišel a ohňostroj byl ;)








10 komentářů:

  1. teď už podobné akce a obecně hrady a zámky nenavštěvuji, ale jako malá jsem s rodiči často chodila po různých zříceninách a hradech a bavilo mě to :-) třeba zase začnu chodit, až budu mít jednou svoje děti :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  2. Ja som na žiadnom takom mieste a akcii ešte nebola, musel to byť zážitok. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherné to bych chtěla zažít na vlastní kůži :) Už jen atmosféra z fotek má něco do sebe

    OdpovědětVymazat
  4. Tak takováhle "prohlídka" by mě bavila mnohem víc jak ty klasické, muselo to být skvělý :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mě baví i klasické, ale tohle je taky super 😉

      Vymazat

Moc Vám děkuji za komentáře :) ♥