úterý 28. listopadu 2017

News - TATTOO

Ahojky ♡


V neděli jsem se po ... ty jo, už po 7 letech vydala na další tetování. Ne že bych ho v průběhu let nechtěla, chtěla jsem ho hned po tom, co jsem si nechala udělat to druhé, ale ... ani nevím, prostě jsem o tom snila, ale nešla jsem. Nevím proč, možná jsem se podvědomě bránila, protože přítel nechtěl abych na další šla, na tetování vůbec není, nebo to bylo něčím jiným. Opravdu nevím.

Před nedávnem jsem si ale řekla, že už se odhodlám, napsala jsem do jednoho salonu v Plzni - konkrétně do INKjure tattoo, jejichž práci už jsem nějakou dobu sledovala a líbila se mi, rychle jsme se domluvili na termínu a v neděli ve 12h. jsem dorazila na místo a bylo to. Probrali jsme motiv, tatér byl děsně sympatický a milý, pak udělal návrh, který se mi líbil, vše se připravilo a šli jsme rovnou tetovat. Nechala jsem si pak udělat ještě jedno mini tetování, které bylo, no asi za minutu a šla jsem domů :) 

Celý proces byl super, přesně jak jsem si pamatovala, nic mě nebolelo, jen šimralo (já mám vysoký práh bolesti - ještě že tak), bylo mi fajn a po tetování jsem byla hodně šťastná :) Tělo barvu přijímalo skvěle a i když jsem sundala fólii vypadalo tetování moc hezky, nemám ho vůbec zarudlé, podrážděné nebo tak, nebolí to ... pohoda :D Přesně jak jsem si pamatovala z toho, když jsem si nechávala dělat ty předchozí dvě.

To kvůli kterému jsem tam šla je UNALOME

  • Unalome představuje cestu, tato cesta je různorodá a začíná ve středu spirály, postupně se ale rozvíjí a nakonec se uvolní. Můžeme to také nazvat životní cestou, kdy život není jednoduchý, ale spletitý a my se snažíme dostat ven a najít rovnováhu. Jde o zjednodušený výklad, celý význam všeho co v tomto symbolu je by byl obsáhlejší, ale nechci tu dělat nějaký výklad, jen tento symbol přiblížit a kdo by chtěl vědět co všechny klikiháky a tečky znamenají, najde odpověď na internetu :) 
  • Měsíc je symbolem ženství a také se říká, že měsíc ovlivňuje lidský osud

Já jsem si tohle tetování nechala udělat, protože v posledních dvou letech mám hodně špatné období, unalome mi připomíná, že se nesmím vzdávat a jít vpřed, nelpět na minulosti a jít kupředu a snažit se být lepším člověkem. Tetování jsem doplnila právě měsícem, protože mi k mé životní cestě sedí. Samozřejmě, že za tetováním není pouze toto období, celkově se mi líbí jeho význam a to, co symbolizuje. Dlouho jsem se nad ním rozmýšlela a myslím si, že teď jen přišel ten pravý čas :) 



Druhé je SRDCE

  • Srdce, jeho význam asi chápe všichni - láska, empatie, emoce, city, ale také životní orgán ... je toho mnoho
Já mám teď srdce zlomené, ale zároveň vím, že mám hodně lidí, které mám ráda a kteří mají rádi mě. A i když jsem o někoho přišla, neznamená to, že jsem přišla o všechnu lásku. Přišla jsem jen o jeden zlomek ... a asi proto jsem zrovna v tuhle dobu to srdce chtěla, abych viděla, že tu lásku mám a mám jí hodně, i když se teď často cítím na dně. Proto jsem si ho také dala na viditelné místo - ostatní tetování mám tak, že je vlastně moc nevidím - šíje, nárt a nové unalome je na straně malíčku na levé ruce, ale srdce, to jsem si dala na ruku, abych na něj stále viděla a čerpala z něj energii,  dala jsem si ho na levou ruku ... no přeci proto, že se říká že to je strana blíže srdci - tomu skutečnému :) Také proto je i unalome na levé ruce, aby má životní cesta byla blízko k srdci :) 



Ale nebojte, příště je řadě pravá strana :D

A co Vy, máte tetování?


9 komentářů:

  1. Nemám, ale uvažuji o něm :) Máš je moc krásné, nikdy jsem takhle nepřemýšlela o tom, že mají takhle promyšlené významy :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak význam má sposta věcí, ale určitě si spousta lidí dělá i tetování bez významu 🙂 Pro mne je především důležité aby mělo tetování význam pro mě 😉

      Vymazat
  2. Já nemám žádné tetování a nějak ani v budoucnu neplánuji :), ale neodsuzuji tetování a to Unalome se mi moc líbí i ten význam, takové jsem ještě neviděla:)
    http://shardofdreams.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Unalome vidím poprvé, ale jeho myšlenka se mi moc líbí :) Srdíčko bych si jednou chtěla taky nechat vytetovat :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. Ja tetovanie nemám, mám z neho celkom strach, pretože môj vkus sa mení veľmi rýchlo. :) Ale tvoje sa mi páči. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj pěkné tetování to první mi přijde lepší takový víc osobitý, taky jsem měla takový symbol na zápěstí z vnitřní strany ale kvůli práci jsem byla nucena si ho nechat odstranit. Tetování jsem měla od 18 roků. A stejnak už bylo takové vybledlé tak jsem byla na tyhle klinice ale naštěstí to bylo jen malé taktování takže to šlo rychle a bezbolestně.

    OdpovědětVymazat

Moc Vám děkuji za komentáře :) ♥